Зачепило за живе: В РПЦ заявили, що мають наукові докази “чудесності” Благодатного вогню

15.03.2018 22:38 12

Зачепило за живе: В РПЦ заявили, що мають наукові докази “чудесності” Благодатного вогню

Керівник експертної робочої групи з наукового опису чудесних знамень при Богословській комісії РПЦ академік Павло Флоренський заявив, що їх група має наукові підтвердження “чудесності” Благодатного вогню, повідомляє “Правмір”.

Він розповів, що робоча група посилала в Єрусалим делегацію, в складі якої був фізик Андрій Волков. За словами Флоренського, Волков приніс прилади в храм Гробу Господнього і заміряв частоти електромагнітного випромінювання.

“Він встановив, що в момент загоряння вогню відбувається потужний низькочастотний електророзряд. Такий розряд міг бути в результаті блискавки або електрозварювання, а нічого цього там в той момент не було. Так що ми і науковим фактом підтвердили незвичайність, тобто чудесність цього явища”, – зазначив Павло Флоренський.

Нагадаємо, 12 березня священик Вірмено-Григоріанської Церкви Самуїл Агонян заявив журналістам про фальсифікації сходження Благодатного вогню в храмі Гробу Господнього в Єрусалимі. Він розповів, що тричі бачив, як вогонь запалюють від масляної лампади присутні при обряді священнослужителі. Академік Флоренський заяву вірменського священика назвав «по суті єретичною».

“Дива ці відбуваються століттями. І всі ці століття є сумніви і спростовують. Шукають у Патріархів запальничку, з якою вони нібито сотні років входять до Кувуклії”, – заявив керівник експертної робочої групи РПЦ.

Академік вважає, що “коли є велика святиня, навколо неї неминуче бувають конфлікти”, тому Благодатний вогонь є “свідченням, вимогою і символом необхідності нашої єдності”.

Флоренський стверджує, що Благодатний вогонь спалахує “тільки в руках Єрусалимського православного Патріарха, при молитовній участі представників Вірменської та Коптської церков, старців з Лаври Сави Освяченого і так шокуючих нас арабських православних хлопчаків, які обходять Кувуклію, – шакріатів, що б’ють в бубни, танцюючих і викрикуючих слова молитви”.

За його словами, вогонь “не спалахував у 1923 році, коли Святішого Патріарха Тихона відсторонили від служіння”.

“Тільки якщо всі разом. Чудо сходження вогню пов’язане з усім світом. І з нами теж”, – сказав Павло Флоренський.

Нагадаємо, один з настоятелів Храму Гробу Господнього в Єрусалимі, який представляє Вірменську церкву Самуїл Агоян заявив, що "благодатний вогонь" запалюється від масляної лампади. Про це він сказав в інтерв'ю ізраїльському телебаченню.

У квітні 2011 роцку диякон Андрій Кураєв заявляв, що Благодатний вогонь “сходить від запальнички у кишені”.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/70433/

Следующая новость
Предыдущая новость

Только наша тонировка авто в Киеве позволит вам кардинально изменить внешний вид вашего автомобиля Сканер Argox AS-8000: компактное устройство для считывания штрих-кодов Почему для украинской аудитории актуально казино НетГейм? Как найти работу моряку? Азино 777 в 2021 году: доступ, игры, турниры

Публикации