Західні оглядачі про наближення автокефалії УПЦ: Немає більше "старшого брата"

12.10.2018 13:22 0

Західні оглядачі про наближення автокефалії УПЦ: Немає більше

Наближення Православної Церкви України до отримання автокефалії ймовірно призведе до подальшого посилення напруги у відносинах між Україною та Росією, і є подією історичного масштабу. Так західні оглядачі та видання коментують отримання Україною автокефалії, повідомляє Голос Америки.

У впливовому американському виданні The Atlantic вважають, що відтепер Москву позбавлено підстав претендувати на особливу ідентичність на міжнародній арені.

"Все зводиться до того, чи може Росія продовжувати бути знаменоносцем православ'я, яким Путін її змальовує, втративши значну кількість вірних та території... Не виклакає подиву, що Путін не готовий відмовитись від цього іміджу", - пише видання.

Загалом оглядачі на Заході єдині в тому, що останні новини для України матимуть історичні наслідки.

"Україна подолала більшість шляху до розриву із Російською Православною Церквою", - пише Маттіас Вільямс, головний кореспондент Reuters в Україні та Молдові.

"До побачення", - пише на адресу Росії відомий коментатор, політичний консультант, Тарас Кузьо.

"Нема більше "старшого брата": військова агресія Путіна проти "братського народу", як росіяни лицемірно називають українців, вилилася у рішення Синоду Православної Церки надати Україні автокефалію. До свидания - до побачення", - вважає оглядач.

"Монументальною" назвала подію Ґіша Ґонзалес, експерт аналітичного центру Atlantic Council (Вашингтон, США).

"Молитви Києва близькі до здійснення", - твітує сьогодні Крістофер Міллер, журналіст "Радіо Свобода" в Україні.

Наступним кроком до отримання Україною томосу має стати Собор Українських Православних Церков та обрання глави Помісної Церкви, який і отримає Томос.

Журналіст Ян Бейтсон нагадує, що останній відтинок шляху може зайняти чимало часу.

"Отримання Україною власної Церкви може зайняти більше часу, ніж передрікають в Україні", - твітує Бейтсон.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/ukraine_and_world/international_relations/73016/

Следующая новость
Предыдущая новость

Быстрые беспроцентные онлайн кредиты для всех Заказать шахтный котел хорошего качества Офісний переїзд: Інструкція з виживання в картонному хаосі Широкий выбор качественных ювелирных изделий с доставкой по всей стране Приобретение купели для крещения

Публикации