Заступник міністра освіти виступив перед академістами УПЦ КП з лекцією про Данте Аліг’єрі

15.02.2018 14:33 12

Заступник міністра освіти виступив перед академістами УПЦ КП з лекцією про Данте Аліг’єрі

Максим Стріха розкрив перед аудиторією КПБА світ відомого італійського поета, богослова і мислителя Данте Аліг’єрі. Слухачі мали нагоду зануритися у літературний екскурс з порівняльною характеристикою впливу Данте на творчу спадщину видатних українських письменників: Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Франка та ін. Окрему увагу було зосереджено на історії створення і якості перекладів творів Данте Аліг’єрі в Російській імперії, в радянські часи і в сучасній Україні.
Завершилося засідання відповідями на запитання. Максим Стріха як автор одного з кращих сучасних перекладачыв «Божественної комедії» Данте Аліг’єрі українською мовою подарував книги з автографами студентам, викладачам та для бібліотеки КПБА.
Участь у лекції взяли перший проректор протоієрей Олександр Трофимлюк, викладачі, аспіранти і студенти КПБА та запрошені гості.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Американский сорт кофе Magnum: для истинных ценителей Херсонці: боєць АТО повісився після сповіді у священика УПЦ У Києві готують приз переможцю християнського Літературного конкурсу ім. Джона Буньяна Самые свежие новости бизнеса Увлекательные горящие туры за границу

Публикации