Зараз накопичується потенціал для другої хвилі переходів до ПЦУ, - архиєпископ Євстратій (Зоря)

20.11.2019 4:28 0

Зараз накопичується потенціал для другої хвилі переходів до ПЦУ, - архиєпископ Євстратій (Зоря)

Зараз в Україні накопичується потенціалу для другої великої хвилі переходу до ПЦУ з УПЦ МП. А каталізатором цього процесу стане впровадження у дію закону про перейменування Церков.

Про це в інтерв’ю Главкому розповів речник ПЦУ архиєпископ Євстратій (Зоря).

«Цей процес є хвилеподібним. Тобто, в першу чергу, перейшли ті громади, які внутрішньо були до цього готові вже багато років. Для них був важливим зовнішній момент – Томос і визнання від Вселенського Патріарха. Зараз накопичується потенціал для другої хвилі. Зараз накопичується критична маса», - заявив архиєпископ.

За його словами, поштовхом до змін стане подальше визнання Помісними Церквами ПЦУ та закон про перейменування Церов.

«Особливо після тих визнань, які відбулися і які будуть відбуватися з боку Помісних Церков. Без сумніву, це буде впливати на свідомість вірян і духовенства, які поки що залишаються в МП. Я думаю, що рано чи пізно буде дуже велика друга хвиля. І каталізатором цієї хвилі стане те, що закон, про який ми вже говорили (про перейменування релігійних громад), запрацює і ці громади постануть перед вибором. Вони повинні будуть провести збори і обрати назву – чи вони будуть українськими, чи вони будуть громадами РПЦ. Я думаю, що тоді дуже багато громад прозріють і багато парафіян поставлять своїм священикам незручні запитання: «Батюшка, ви ж нам 25 років казали, що ми Українська Церква. А тепер виходить, що ми будемо Російською Церквою?». – зазначив речник ПЦУ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/77857/

Следующая новость
Предыдущая новость

Дитячий одяг на всі сезони Играть на лучшие игральных автоматах 777 на сайте онлайн казино Azino 777 Возможность получить международное образование Быстрое получение справки МСЭ Профессиональные средства для волос и тела

Публикации