Заради церковної єдності УАПЦ не буде "воювати" за посади

12.06.2018 16:14 6

Заради церковної єдності УАПЦ не буде

"Я молився 22 роки, я ні одної служби не пропустив щоб не помолитися за помісну православну церкву... Москва то Москва. Ми знаємо, що то монстр. Але над нами ще є Господь... За УАПЦ я можу дати гарантію. Ми декілька раз зверталися до вселенського патріарха на протязі 3-х років, що я очолюю церкву, зверталися з тим, що ми згідні. Гарно аби повністю з патріаршим устроєм. Це було б чудово. Але ми готові й на митрополію", - наголосив він в ефірі програми "Студія Захід" з Антіном Борковським, яка вийшла 10 червня 2018 року на телеканалі Еспресо.TV.
При цьому владика Макарій запевнив, що УАПЦ зараз не цікавить розподіл керівних посад у майбутньому міжцерковному об'єднанні й очолювана ним конфесія готова поступитися своїми амбіціями:
"Заради того, аби Україна стала духовно самостійною, я згоден на все. Мене не цікавить, хто буде очолювати. Мене цікавить, щоби було. Ось що мене цікавить. Не треба думати, хто сильніший, а треба думати, щоби після цього томосу Москва не тішилася з того, що між українцями, між українськими церквами війна. Потрібні злагодженість, порозуміння і єдність. Єдність така, що кожен повинен зчепити зуби, якщо його щось там перевертає, і сказати, що ми все повинні зробити, щоби північний сусід не тішився з того, що ми отримали томос, а тепер воюємо. Я найбільше за це переживаю".

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Близкий к РПЦ телеканал «Царьград» начал кампанию в поддержку создания «Малороссии» Арт-проект Narciss Me Соціологи: українці все більше схиляються до створення помісної Церкви Порошенко: Україна очікує визнання автокефалії від Церкви-Матері Лечебный массаж Киев левый берег

Публикации