Запорізький єпископ УПЦ КП освятив каплицю у прикордонному загоні

06.11.2017 22:04 18

Запорізький єпископ УПЦ КП освятив каплицю у прикордонному загоні

Єпископ прибув на запрошення командування військової частини та старшого капелана Запорізької єпархії УПЦ КП, благочинного Бердянського району протоієрея Степана Вилущака, який несе послух військового священика у цій частині. Під час візиту владика Фотій освятив новозбудовану каплицю на честь святого Миколая Чудотворця на території частини.
«Це як народження дитини, – розповів настоятель каплиці, капелан отець Степан Вилущак. – Ми створили одне з місць, де будуть славити ім’я Господнє. Ми разом з прикордонниками планували побудувати церкву кілька років тому – до війни. Реалізували свої задуми лише в цей час за допомогою наших меценатів, дай їм Бог здоров’я».
Ідею військових капеланів вдалося втілити в життя завдяки підтримці Олександра Пономарьова та бердянських промисловців.
Під час урочистого відкриття та освячення каплиці на честь Миколая Чудотворця були присутні військове керівництво, народні депутати Олександр Пономарьов та Сергій Валентіра, губернатор Запорізької області Костянтин Бриль і представники місцевої влади.
Під час урочистостей Олександр Пономарьов та Костянтин Бриль передали прикордонникам державні нагороди від президента України Петра Порошенка. Також командир Бердянського прикордонного загону Олександр Мартинюк вручив представникам влади нагороди за постійну підтримку військових.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Свадебные платья от лучших мировых дизайнеров в салоне Гранд ажур Где купить складское оборудование? Казино Вулкан удачи для везунчиков Как выбрать межкомнатные двери, включая модели скрытого монтажа Как подготовиться к печати бейджей на мероприятие?

Публикации