Запорізька єпархія УПЦ провела хресну ходу під посиленою охороною

28.02.2018 16:07 9

Запорізька єпархія УПЦ провела хресну ходу під посиленою охороною

Збиралися організувати ходу у центрі міста - на проспекті Соборному, заради чого його довелося б перекривати на кілька годин. В результаті почався збір підписів проти ходи. Міська влада порадила панотцям змінити маршрут ходи. Ті погодилися: маршрут був скорочений майже вдвічі і пройшов другорядною вулицею, зачепивши буквально кілька метрів Соборного, адже на проспекті розташований кафедральний собор УПЦ, де і завершилася хода.
Другорядна дорога, щільне кільце нацгвардійців навколо, позаду автомобіль ОБСЄ, представники якої приїхали спостерігати за запорізьким торжеством православ'я, - усе це створило своєрідний фон події.
Спостерігачі зазначають: "Хода у порівняні з попередніми (а запорізька єпархія влаштовує їх щонайменше два рази на рік) була доволі нечисленною. Глядачів же у неї, ані з числа противників, ані з числа прихильників, майже взагалі не було. Єдині, хто вирішив продемонструвати своє ставлення до торжества "московського православ'я" стали троє ветеранів АТО. Вони супроводжували ходу з українськими знаменами та дитячою іграшкою, які несли під храми УПЦ МП після ганебної відмови відспівати дитину. АТОвці, в свою чергу, також перебували під посиленою охороною поліції".
Кореспондентові "Depo.Запоріжжя" ветерани АТО розповіли, що жодних провокацій влаштовувати не збиралися, прийшли нагадати УПЦ про ганебний вчинок їхнього священика. Наприкінці ходи АТОвці залишили іграшку навпроти церкви.
Вуличне торжество православ'я тривало близько години. Участь у ньому, враховуючи численних правоохоронців, взяло близько тисячі людей.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Детская комната для двоих детей: фото и варианты планировки На Луганщині селяни звинуватили настоятеля 100-річної церкви в її руйнації Быстрая накрутка лайков в ВК Политики и духовенство УПЦ пришли к выводу: «Продолжение насильственного втягивания Украины в европейское сообщество является преступлением» Бани Днепра: История, Культура, и Современные Тенденции

Публикации