Закарпатська єпархія УПЦ КП звернулася до влади і правоохоронців "з метою попередження злочинних дій" з боку єпархії УПЦ (МП)

03.08.2018 14:11 3

Закарпатська єпархія УПЦ КП звернулася до влади і правоохоронців

"31 липня 2018 року, з достовірних джерел, Управління Закарпатської єпархії УПЦ Київського Патріархату отримали інформацію про те, що представники Хустської єпархії УПЦ Московського Патріархату, планують 08 серпня 2018 року здійснити силове захоплення храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Пилепець Міжгірського району, релігійна громада якого ще у 2015 році змінила своє підпорядкування - вийшовши зі складу Хустської єпархії УПЦ Московського Патріархату , та приєдналась до Закарпатської єпархії УПЦ Київського Патріархату", - зазначено у заяві.
"Враховуючи неодноразові спроби дестабілізувати ситуацію в с. Пилепець із сторони представників Московського Патріархату на Закарпатті, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій закликає керівника Хустської єпархії УПЦ Московського Патріархату - митрополита Марка (Петровцій) та духовенство даної єпархії відмовитись від задуманого плану дій - силового захоплення вищевказаного храму".
Закарпатська єпархія УПЦ КП нагадує, що "подібний конфлікт у 2015 році вчинили священнослужителі Хустської єпархії УПЦ Московського Патріархату, привізши із собою велику кількість так званих "тітушок" до с. Пилипець, які в свою чергу побили та виштовхали з храму ключара та настоятеля-священника".
Єпархія УПЦ КП наголошує що храм належить парафії Свято-Рождества Богородиці с.Пилепець, "яка згідно чинного законодавства України змінила своє релігійне підпорядкування. Відповідно церковна споруда с. Пилипець, яка побудована на честь Різдва Пресвятої Богородиці, беспосередньо належить громаді, яка її будувала, а не керівникам єпархій чи будь-кому іншому".
Закарпатська єпархія УПЦ КП звернулась також до влади та правоохоронних органів "з метою попередження злочинних дій зі сторони представників Хустської єпархії УПЦ Московського Патріархату".

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Глава РПЦЗ путешествует по Крыму, который считает российским Женские леггинсы по лучшей цене Где найти оригинальный контент от Гаминатор? Цифровая полиграфия в Киеве: где заказать качественные услуги Религиозные книги для верующих людей

Публикации