Загострення конфлікту між УПЦ КП та УПЦ (МП) у Птичі: постраждала жінка

03.04.2018 19:19 3

Загострення конфлікту між УПЦ КП та УПЦ (МП) у Птичі: постраждала жінка

Міжконфесійне протистояння навколо Свято-Успенського храму у селі Птича Дубенського району знову загострилося. Про це власкору IA ZIK повідомили у відділі комунікації поліції Рівненщини.

Як йдеться у повідомленні, близько опівночі до поліції надійшла інформація, що невідомі люди пошкодили вхідні двері церкви та зайняли її приміщення. Між представниками обох конфесій, що заявляють свої права на храм, виник конфлікт.

Під час конфлікту тілесні ушкодження отримала 51-річна місцева жителька. Медики у неї діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та забій скроні.

За фактами умисного пошкодження майна та умисного легкого тілесного ушкодження відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією частини 1 статей 194 та 125 Кримінального кодексу України відповідно.

Аби попередити та не допустити порушень правопорядку, правоохоронці в цілодобовому режимі забезпечують публічну безпеку та порядок поблизу Свято-Успенського храму.

Птича_поліція_2.jpg

Прес-служба Рівненської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату надала свій офіційний коментар щодо подій у Птичі.

Нагадаємо, конфлікт між обома релігійними конфесіями (УПЦ (МП) та УПЦ КП) навколо храму в селі Птича Дубенського району триває впродовж кількох останніх років. Було навіть перекривання траси «Київ-Чоп», поблизу якої знаходиться церква, та хресний хід до Рівненської ОДА і пікетування її приміщення.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/land_and_property_problems/70702/

Следующая новость
Предыдущая новость

Стоматологическая помощь с помощью современных технологий в Киеве Быстро и качественно – ремонт пылесосов Самсунг в Киеве Сварочные инверторы Edon Оперативные услуги ритуальной компании в Москве Глава РПЦЗ путешествует по Крыму

Публикации