Завершився XIV міжнаціональний і міжрелігійний молодіжний семінар «Ковчег – 2019»

26.07.2019 18:58 3

Завершився XIV міжнаціональний і міжрелігійний молодіжний семінар «Ковчег – 2019»

Сьогодні, 26 липня, українсько-польсько-єврейський-кримськотатарський молодіжний семінар «Ковчег – 2019» завершив свою роботу. Як сказали його учасники — прибув до пристані. Щоб його учасники, здобувши новий досвід, змогли твердо стояти на землі, знали, що мають чимало друзів, і усвідомлювали, що у співпраці можна досягнути значно більше, аніж у конфронтації. Про це мовилося на урочистому закритті семінару, яке відбулося в Центрі Митрополита Андрея Шептицького УКУ.

Розпочинаючи останню зустріч семінару, віце-ректор УКУ Мирослав Маринович зауважив, що на відміну від першої зустрічі, коли кожна група сиділа компактно, нині усі учасники перемішалися і це означає, що «Ковчег – 2019» був успішним.

«Під час семінару лише привідкрилася частинка наших релігійних та національних традицій. Однак я переконаний, що це матиме велике продовження у майбутньому. Коли почуєте, що йдеться про іслам, то вже асоціюватимете його не з якимись міфами чи стереотипами, а з конкретними хлопцями і дівчатами з кримськотатарської групи. Закликаю і надалі пізнавати одне одного, нести у свої середовища усвідомлення, що всі ми а одному човні і не треба його розхитувати», — сказав Мирослав Маринович.

Відтак учасників з успішним завершенням мандрівки привітали й представники інших організаторів заходу, а учасники подякували організаторам та поділилися враженнями, які, з їхніх слів, перевершили всі очікування.

Всі разом

Нагадаємо, XIV польсько-кримськотатарсько-єврейсько-український міжрелігійний молодіжний семінар «Ковчег – 2019» урочисто відкрили в Уневі минулої п’ятниці, 19 липня, а участь у ньому взяли близько чотирьох десятків представників активної єврейської, кримськотатарської, польської та української молоді з різних регіонів України, а навіть анексованого Криму.

Упродовж семінару учасники мали не тільки численні лекції, дискусії, а й зустрічі з людьми мистецтва і культури, майстер-класи. Кожна група у відповідний день презентували свою культуру та релігію, а у два передостанні дні, 24-25 липня, учасники мали виїзд до Польщі, у місто Люблін.

Організатори заходу: Генеральне консульство Республіки Польща у Львові, Український католицький університет у Львові, Український інститут вивчення Голокосту «Ткума» у м. Дніпро, Львівський міський палац культури ім. Гната Хоткевича, Кримський дім, Федерація польських організацій в Україні.

Перегляд фільму про Ковчег-2019

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/young_people/76639/

Следующая новость
Предыдущая новость

Двухъярусные кровати для детей на любой вкус и бюджет от производителя Бургеры, пицца, салаты и супы – доставка на дом в Боярке Юридический перевод документов Скупка и оценка антиквариата Информационный портал про Италию УКРИТА

Публикации