Завдяки Революції Гідності Україна отримала Томос про автокефалію, - Предстоятель ПЦУ

21.03.2019 13:32 0

Завдяки Революції Гідності Україна отримала Томос про автокефалію, - Предстоятель ПЦУ

Про це Предстоятель ПЦУ Митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив 20 березня під час зустрічі з керівництвом та представниками Малої академії наук України, повідомляє сайт ПЦУ.

«Саме завдяки Революції Гідності ми отримали довгоочікуваний Томос, документ про Автокефалію нашої Православної Церкви в Україні. Про цей час мріяли та очікували багато поколінь наших попередників, але ми з вами стали безпосередніми учасниками, співтворцями та творцями. Всі ми разом: і Церква, і ви – ті активні учасники подій, робили все задля того, щоб цей час настав і зараз ми констатуємо, що маємо Незалежну Помісну Українську Православну Церкву», – акцентував першоєрарх.

Митрополит Епіфаній також запевнив, що Церква прагне об’єднання на засадах любові та миру: «Ми готові пробачити, забути, перегорнути сторінку і далі будувати наше майбутнє разом, не дивлячись на те, що було в минулому. Ми не хочемо уподібнюватися нашим опонентам та не будемо клеймити їх, ворогувати, сіяти ворожнечу і проявляти ненависть, адже хочемо, щоб все було мирно і з любов’ю. Ми і надалі будемо розбудовувати нашу незалежну Церкву, яка є духовною основою європейської демократичної Української держави, яка стане повноцінним членом Європейського Союзу та увійде в НАТО», – підсумував Митрополит Епіфаній.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/75151/

Следующая новость
Предыдущая новость

Получение американской визы для украинцев быстро и безопасно Купить двигатель для садовой техники недорого Сыграйте на онлайн игральных автоматах на сайте онлайн казино Slots-Doc-com Все про медичне страхування для іноземців Суши, ролы и сеты с доставкой на дом в Харькове

Публикации