Забракло голосів: Російський екзархат у Західній Європі не увійде до складу РПЦ

08.09.2019 12:03 0

Забракло голосів: Російський екзархат у Західній Європі не увійде до складу РПЦ

7 вересня російський екзархат у Західній Європі голосував за приєднання до Російської Православної Церкви, за підсумками голосування, до РПЦ він увійти не може.

Згідно з результатами голосування, за пропозицію про возз'єднання із РПЦ проголосувало 104 людини (58,1%), проти висловилося 75 (41,9%). Усього в голосуванні брало участь 179 представників парафій. Про це йдеться на сторінці екзархату у Facebook, пище видання Гордон.

Для того, щоб приєднатися до РПЦ, необхідно дві третини голосів, повідомив у коментарі "РИА Новости" протодиякон Іван Дробот.

За його словами, владика збиратиме духовенство для того, щоб вирішити, що робити далі.

Священний синод Вселенського Патріархату, що зібрався 27 листопада 2018 року на Фанарі, вирішив розпустити Архиєпископство російських православних церков у Західній Європі. У такий спосіб було скасовано Патріарший Томос 1999 року.

Російський екзархат відмовився виконати рішення Вселенського Патріархату про саморозпуск.

Російська Православна Церква запропонувала російському екзархату увійти до її складу.

Головою Архиєпископії російських парафій у Західній Європі, відомої як російський екзархат, став митрополит Гальський Еммануїл, який від імені Вселенського Патріархату брав участь у створенні Православної Церкви України.

7 вересня відбулися загальні збори російського екзархату в Західній Європі, які мали визначити його подальшу долю.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/77080/

Следующая новость
Предыдущая новость

Глава УГКЦ у Краматорську: «Парафії УГКЦ Східної України є дорогоцінними перлинами в короні Вселенської Церкви» Только наша тонировка авто в Киеве позволит вам кардинально изменить внешний вид вашего автомобиля Тысячи люстр на одном сайте Комфорт і затишок – і опалення, і кондиціонер Букмекерская контора, которая предоставляет выгодные условия

Публикации