Жебрівський готовий перейти у православ'я у разі створення Помісної Церкви

22.04.2018 14:34 12

Жебрівський готовий перейти у православ'я у разі створення Помісної Церкви

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський вітає початок утворення Єдиної Помісної Автокефальної Православної Церкви й у випадку успішного завершення цього проекту готовий зміни власне віросповідання.

Про це він заявив ввечері у суботу, 21 квітня, в ефірі Еспресо.TV.

"Утвердження Єдиної Української Помісної Церкви є суть важливим і для Донеччини, і для Луганщини... І я подумаю з приводу переходу до православ'я у випадку утвердження такої Православної Церкви", - зазначив Жебрівський.

Наразі він зі своєю родиною належить до Римо-Католицької Церкви:

"Я римо-католик, тому що на 8/10 я - українець польського походження. На Житомирщині таке трапляється. Через це я з батьків-прадідів - римо-католик".

Також він розповів, що настоятелем головної православної святині Донбасу - Святогорської Лаври - наразі є росіянин з Воронезької області, який є вихідцем з українського села і "добре володіє українською мовою". Окрім того, за даними Жебрівського, там нині "дуже багато ченців з Чернівецької області".

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/70897/

Следующая новость
Предыдущая новость

Адвентисты провели каникулярную школу в Харькове Играть на популярных игральных слот аппаратах в интернет казино Love vulkan Єпископ УПЦ КП відвідав військових у зоні АТО Поляки відреставрують низку архітектурних пам’яток Львова У Криму священик УПЦ благословив російських окупантів "на захист державного кордону РФ"

Публикации