Екуменічна група «Примирення в Європі» готує в Києві міжнародну конференцію «Стратегія примирення: роль Церков в Україні»

14.03.2018 15:03 21

Екуменічна група «Примирення в Європі» готує в Києві міжнародну конференцію «Стратегія примирення: роль Церков в Україні»

Головною темою цьогорічної зустрічі є підведення підсумків роботи Групи в 2017 році й обговорення можливих шляхів та планів співпраці між церквами на 2018-2019 роки.
Главі УГКЦ представили останні напрацювання групи та попросили його про молитву та підтримку для майбутніх екуменічних починань.
Вітаючи гостей, предстоятель УГКЦ, згадав про своє перше знайомство з Групою, яке відбулось 15 років тому. Глава Церкви наголосив, що УГКЦ є і завжди буде відкритою на діалог будування миру.
Учасники також представили архієрею ідею майбутньої міжнародної екуменічної конференції 17-19 жовтня 2018 року «Стратегія примирення: роль Церков в Україні», яка відбудеться в Києві за участю єпископів та духовенства різних конфесій Німеччини, Польщі, Білорусі та України.
У зустрічі беруть участь представники Німецької Євангельської Церкви, Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви України та Польщі, Української Православної Церкви (МП), Білоруського Екзархату Московського Патріархату, Польської Автокефальної Православної Церкви, Української Греко-Католицької Церкви, Римо-Католицької Церкви.
УГКЦ на засіданні групи представляє голова Комісії УГКЦ для сприяння єдності християн о. Ігор Шабан.
Ініціатива «Примирення» виникла у 1974 році з ініціативи Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви та Польської екуменічної ради з метою напрацювання проекту примирення між сусідніми Польщею та Німеччиною, чиї відносини були обтяжені спогадами про Другу світову війну. У 1995 році ініціатива була розширена за рахунок нових учасників: України та Білорусі. Так виник проект «Примирення в Європі – завдання Церков в Україні, Білорусі, Польщі та Німеччині», який у 1997 році був представлений на Другому Європейському Екуменічному Зібранні в місті Грац (Австрія).

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Вигідні кредити онлайн на банківську карту Диваны современные, модульные, модные и необычные Бетономешалка - устройство и применение Использование микротоков для лица 5 советов при помощи которых можно выбрать правильный матрас на кровать

Публикации