Екс-глава Держкомрелігій заявив про високу загрозу зіткненень за контроль над храмами після проголошення автокефалії

23.05.2018 20:09 6

Екс-глава Держкомрелігій заявив про високу загрозу зіткненень за контроль над храмами після проголошення автокефалії

"Навіть якщо об'єднаються Київський патріархат і Українська автокефальна церква, то очевидно, що залишиться Українська православна церква (УПЦ МП - ред.)", - заявив він.
"Існує висока загроза спроб насильницького переділу релігійної карти України. Ті випадки захоплень храмів, які на сьогодні обчислюються десятками, на жаль, будуть обчислюватися сотнями", - вважає експерт.
За його словами, це призведе до дестабілізації в Україні. "Є гарячі голови, зокрема з політиків, які кажуть - а давайте ми заберемо ці монастирі у УПЦ (МП) і передамо комусь, умовно - єдиній помісній церкві. Очевидно, що віруючі, які вважають, що ці святині по праву належать їм, як мінімум будуть їх захищати", - заявив Решетніков.
Нещодавно спікер УПЦ КП відхилив таку можливість.
31 травня збереться Синод єпископів Константинопольського Патріархату, який розгляне питання про надання автокефалії Українській Церкві.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Які продукти посилюють чоловічі здібності Булгары в Татарстане Комфорт для ребенка и спокойствие для родителей SlotoKing – позитивное казино для выигрышей Большой выбор утюгов с автоотключением

Публикации