Експерт назвала найпростіший спосіб виведення Києво-Печерської лаври з-під юрисдикції УПЦ (МП)

26.07.2018 21:06 0

Експерт назвала найпростіший спосіб виведення Києво-Печерської лаври з-під юрисдикції УПЦ (МП)

У разі отримання Томосу про автокефалію Києво-Печерську лавру буде простіше повернути з-під юрисдикції Московського Патріархату.

Таку думку в інтерв'ю "ДС" висловила експерт з релігійних питань Катерина Щоткіна.

"Щось втратити на рідній землі ми можемо тільки через нас самих. Інша справа, як буде відбуватися процес виведення Києво-Печерської лаври з-під юрисдикції УПЦ (МП). Шляхів дуже багато. Найпростіший - це звернутися до намісника Лаври і запропонувати йому перейти на сторону Автокефальної Церкви. Головне - це правильно поставити умови. Києво-Печерська лавра є заповідником, вона не перебуває у власності Церкви, вона нею користується. і тут можна знайти лазівки і змінити умови оренди. це досить цинічний шлях ", - зазначила Щоткіна.

На її думку, тут Томос "дуже сильно допоможе".

"Якщо Церква отримає документ з печаткою, з'явиться майданчик для діалогу. Тоді дві групи православних будуть говорити на рівних, адже вони обидві будуть канонічними", - пояснила експерт.

При цьому Щоткіна підкреслила, що у різних груп православних в Україні немає нормальної повноцінної конкуренції.

"Адже тільки в однієї з груп (УПЦ МП) є канонічний статус, що робить інших трохи приниженими", - зазначила вона.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/71951/

Следующая новость
Предыдущая новость

Примите оправданное решение на счет решебников Отопительные приборы для каждого дома Seo просування по індивідуальній вартості від компанії «Site Ok» — 4 нюанси, що впливають на ціну розкрутки сайту Смогут ли Flutter Entertainment и Stars Group создать общий бизнес? Программное обеспечение для скачивания видео и музыки ВКонтакте

Публикации