Духовна Рада м. Хмельницького закликала громадськість відмовитися від святкування Хелловіна

30.10.2018 23:00 12

Духовна рада м. Хмельницького оприлюднила звернення до громадськості міста з проханням «не організовувати ганебні події та не брати участь у так званій ініціативі "Хелловіну".

Представники християнських Церков міста закликають церкви організувати в ніч з 31 жовтня нa 1 листопада молитовні богослужіння в храмах за участю християнських груп та християнських співаків, марші за Ісуса, театральні біблійні вистави, які стануть справжнім відпочинком і святом для дітей та батьків, заснованим на здорових традиціях, котрі, розповсюджуючись, зможуть повністю замінити усю ту жахливу екзальтацію нечисті, яка несеться через Хелловін.

«Ми, як представники християнських Церков м. Хмельницького та області, рішуче засуджуємо святкування Хелловіну та наполягаємо на докладанні всіх зусиль щодо призупинення розповсюдження, як загалом у місті Хмельницькому та у Хмельницькій області, так і у школах і навчальних закладах, приготування та святкування цього деструктивного окультного свята. … Батьків та педагогів у першу чергу закликаємо сприяти боротьбі з розповсюдженням культури Хелловіну та просимо вірно інформувати про витоки цього свята та про небезпеки привселюдного поклоніння смерті, демонам та сатані. Не допустіть ваших дітей на карнавали чи вечірки з подібним контекстом, не купуйте продукцію, пов’язану з цим так званим святом. Зупинимо культ сатани в нашому місті!», - закликають представники християнських Церков.

У документі наголошується, що мета заходів зі святкування Хелловіна не є лише комерційною. «По суті їх ціль є набагато більшою й ганебнішою. Вони спрямовані на формування спотвореної громадської думки (особливо дітей, підлітків і молодих людей) щодо окультизму, магії, які є абсолютно чужими та ворожими для нашої християнської культури. Таким чином, Хелловін не лише не сприяє формуванню гідних моральних та духовних цінностей дітей та молоді, які є майбутнім нашого суспільства, а, навпаки, пропонує знецінену реальність, яка не будує, а нищить. Хелловін не є невинною, безтурботною забавою. Він несе загрозу через те, що відчиняє двері для нечистих духів. Особи, які беруть участь у Хелловіні, насправді стають частиною нечестивих ритуалів, жертв, хоча й роблять це під виглядом забав та розваг, спрямованих на “підкуповування нечистих духів”. Але вже сам вхід у простір демонів, хоч би й для забави, є небезпечним. Усе це не відповідає вченню Християнської церкви, суперечить тому, як має себе вести християнин», - наголошують автори зверненя і застерігають:

«Хелловін - антихристиянське та небезпечне свято, котре розповсюджує культуру смерті, штовхає нове покоління до езотерики, магії, нападає на святі та духовні цінності завдяки диявольським ініціаціям зa посередництвом окультних образів та практик».

До складу Духовної ради м. Хмельницького входять представники більшості основних християнських конфесій міста: Української Православної Церкви Київського Патріархату, Римо-Католицької Церкви, Української Греко-Католицької Церкви, Всеукраїнського союзу об’єднань євангельських християн-баптистів, Християн віри євангельської-п’ятидесятників, Інші церкви євангельських християн, месіанська релігійна громада.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/73267/

Следующая новость
Предыдущая новость

Выбор нового аккумулятора для смартфона Онлайн запись на приём к репродуктологу Правильная компания для посещения бани – как планировать отдых Оригинальные памятники в Запорожье: как подобрать дизайн надгробья для умершего близкого Присоединяйтесь к счастливым обладателям цифровых валют

Публикации