Духовенство і віруючих ПЦУ систематично переслідують на окупованих територіях, - ахиєпископ Євстратій (Зоря)

04.04.2019 6:50 3

Духовенство і віруючих ПЦУ систематично переслідують на окупованих територіях, - ахиєпископ Євстратій (Зоря)

Архиєпископ Євстратій (Зоря), під час спеціальної зустрічі з ОБСЄ, заявив про систематичне переслідування духовенства і віруючих Православної Церкви України, яке відбувається на окупованих територіях України — в Криму і окремих районах Донбасу, з боку тих, хто їх зараз контролює.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

“У Криму російська влада хоче відібрати у віруючих єдиний в Сімферополі український православний храм святих Володимира і Ольги та ліквідувати храм в Євпаторії, як „незаконний“. Архиєпископ Климент — лідер української православної громади Криму — піддається постійному тиску. 3 березня цього року в Сімферополі його затримала поліція протягом 9 годин за абсурдними звинуваченнями — нібито він вкрав релігійні предмети зі свого храму і лаявся в публічному місці. Архиєпископ Климент очолює правозахисну місію нашої Церкви і ми оцінюємо переслідування його з боку російської влади як тиск на лідера української громади Криму і правозахисника”, — написав архиєпископ Євстратій (Зоря).

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/ukraine_and_world/international_relations/75294/

Следующая новость
Предыдущая новость

Экскурсия по Санкт-Петербургу. Старейшие храмы Питера. Сколько стоит анализ на группу крови Современные системы видеонаблюдения по разумным ценам Svyatsy - православная лавка Диваны прямые, угловые и детские на складе в Киеве

Публикации