Духовенство УПЦ (МП), УПЦ КП і УГКЦ благословляло воїнів, освячувало їм храм і святкувало з військовими день архістратига Михаїла

21.11.2017 13:06 21

Духовенство УПЦ (МП), УПЦ КП і УГКЦ благословляло воїнів, освячувало їм храм і святкувало з військовими день архістратига Михаїла

18 листопада 2017 року у 8-му навчальному Чернігівському центрі Державної спеціальної служби транспорту відбулося складання військової присяги молодим поповненням призову осінь – 2017. На вірність українському народу присягнули 232 воїна. Напутні слова молодим солдатам висловив перший заступник голови Адміністрації Держспецтрансслужби генерал-майор Сергій Затолокін, а також почесні гості.
Митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, ієрарх УПЦ (МП), відслужив молебень на початок доброї справи. По закінченні молитви митрополит благословив усіх та окропив святою водою.
Наступного дня, 19 листопада, напередодні празника Собору архистратига Михаїла та інших безплотних сил, у храмі архістратига Михаїла УГКЦ Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулася святкова літургія.
Духовенство УПЦ (МП), УПЦ КП і УГКЦ благословляло воїнів, освячувало їм храм і святкувало з військовими день архістратига Михаїла
Молитву очолив о. Степан Сус, синкел у справах капеланства Львівської архієпархії УГКЦ та настоятель гарнізонного храму Святих апостолів Петра і Павла. Разом із головним військовим капеланом молилися священики та капелани.
У святковому богослужінні чисельно взяли участь курсанти та офіцери військового вишу. Спів на молитві супроводжував квінтет гарнізонного храму Святих апостолів Петра і Павла.
Після молитви отець Андрій подякував присутнім капеланам, офіцерам та курсантам за спільну молитву з нагоди празника, а від імені керівництва та курсантів Академії слова вдячності військовим священикам за довголітню душпастирську працю висловив полковник Юрій Гусар, заступник начальника Академії по роботі з особовим складом.
На завершення святкування особливим дарунком для присутніх були духовні твори у виконанні вищезгаданого квінтету, після якого капелани окропили військових свяченою водою та пригостили всіх солодощами.
Того ж дня, 19 листопада, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній, ієрарх УПЦ КП, звершив освячення храму на честь святителя Миколая Чудотворця, збудований на території 43-ї окремої артилерійської бригади, що дислокується біля с. Дівички Переяслав-Хмельницького району Київської області. Після освячення Патріарший намісник очолив літургію.
Духовенство УПЦ (МП), УПЦ КП і УГКЦ благословляло воїнів, освячувало їм храм і святкувало з військовими день архістратига Михаїла
До цього дня у храмі звершувалося богослужіння священиком Московського Патріархату. Проте військові виявили потребу молитися українською мовою і не хочуть залишатися сателітами «русского мира».
Під час освячення храму та літургії патріаршому наміснику співслужили голова Синодального управління військового духовенства (СУВД) УПЦ КП митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, заступник голови СУВД протоієрей Тарас Мельник, благочинний Переяслав-Хмельницького району протоієрей Іван Бобітко, настоятель парафії протоієрей Дмитро Волошин та інше запрошене духовенство. За богослужінням молилися військові зі своїм керівництвом та православна громада смт. Дівички.
Після урочистого богослужіння відбулось святкове нагородження військовослужбовців благословенними грамотами Синодального управління військового духовенства УПЦ КП, а командир військової частини полковник Олег Дорохов був нагороджений орденом Святого Юрія Переможця

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Лучшие курсы английского языка в Донецке Глава УГКЦ відвідав скаутський табір і закликав молодь и церкву "разом працювати і йти в ногу" Особенности пластиковых окон от Ventana Семинар для йогов по технике медитации Випассана Скупка и оценка антиквариата

Публикации