Духовенство Вінницької єпархії УПЦ (МП) підтримало митрополита Симеона, - прес-служба єпархії

20.11.2018 19:41 15

Духовенство Вінницької єпархії УПЦ (МП) підтримало митрополита Симеона, - прес-служба єпархії

Минулого тижня у м. Вінниці відбулися два зібрання духовенства, в яких брали участь понад 40 кліриків міських храмів, а також представники монастирів. Учасники засвідчили вірність Українській Православній Церкві і рішучість до виконання рішень Собору єпископів, який відбувся 13 листопада у м. Києві, а також звернулися до митрополита Вінницького і Барського Симеона з проханням провести загальні збори духовенства Вінницької єпархії 19 листопада.

За повідомленням прес-служби Вінницької єпархії УПЦ (МП), попри те, що ухвалені на зібраннях рішення не мали негативного змісту, окремі недобросовісні ЗМІ поспішили оголосити їх виступом духовенства проти митрополита Симеона. З цим категорично не погодилися інші священики єпархії, котрі висловили обурення тим, що архіирея намагаються очорнити.

Як йдеться у повідомленні, «ініціативна група духовенства у свою чергу склала лист, у якому клірики єпархії висловили усебічну підтримку владиці Симеону і обурення тими наклепами, які подекуди лунають на адресу митрополита Симеона».

Священики запевнили, що і надалі молитвою та порадою будуть підтримувати свого Архіпастиря. Наразі під листом поставили підписи понад 50 священиків з м. Вінниці, Вінницького, Козятинського, Калинівського та Барського районів.

підписи2.gif

Далі у повідомленні сказано: «Архипастир подякував духовенству за довіру та попросив і надалі молитовно підтримувати його. Владика пояснив, що і перше звернення, яке було написане на його адресу, насправді не містить протесту проти нього, а є декларацією готовності виконувати рішення Собору єпископів від 13 листопада, які архиєрей, як і вся повнота Вінницької єпархії, буде виконувати, адже вони є обов’язковими для усіх ієрархів, кліриків та вірян Української Православної Церкви»

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/uoc/73600/

Следующая новость
Предыдущая новость

Ремонт в кухне и покупка мебельного гарнитура в Твери Угги — универсальная теплая обувь Наводим чистоту. Советы по уборке квартиры Лак для паркета от компании «Мастер Паркет» Горящие туры из Днепропетровска

Публикации