До Церкви без Філарета і Новинський міг би перебігти, - релігієзнавець

07.05.2018 11:24 3

До Церкви без Філарета і Новинський міг би перебігти, - релігієзнавець

Відомий релігієзнавець Юрій Чорноморець не поділяє стурбованості тих людей, які вважають, що Патріарху Філарету не варто виставляти свою кандидатуру на посаду Предстоятеля Помісної Православної Церкви. Про це він написав у себе на Фейсбуці.

«Деякі люди дуже стурбовані тим, що Патріарх Філарет буде претендувати на предстоятельство в автокефальній Церкві, яка буде визнана вселенським православ'ям. Дивуюся цій стурбованості. Було б якось зовсім несподівано, якби не претендував. Тоді б до такої Церкви міг би і Новинський перебігти», - зазначив експерт.

«Крім того, не враховується критиками, що авторитет Патріарха Філарета низький лише у їх маргінальних колах. В цілому в суспільстві він є визнаним національним лідером, якому усі справи минулого давно забуті, а сьогоднішні справи - у всіх перед очима. Авторитет його сягає далеко за межі УПЦ КП як організації, і з цим нічого не можна поробити і безглуздо протидіяти, критикувати, обурюватися. Претендувати буде, подивимося що з цього вийде для всіх», - додав Юрій Чорноморець.

Як вже інформувала РІСУ, Патріарх УПЦ КП Філарет у інтерв’ю “Фактам» заявив, що не збирається йти на спочинок, готовий очолити Помісну Православну Церкву і виставлятиме свою кандидатуру на місце Предстоятеля.

«Буду. Я повинен залишатися, тому що треба завершити нелегку справу об'єднання Церкви. Не варто думати, що підписали папери - і все як по щучому велінню. Треба працювати і молитися», - сказав Патріарх Філарет.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/orthodox_world/71057/

Следующая новость
Предыдущая новость

Строительство бассейнов под заказ Потрясающие видеослоты от лучших гейм-разработчиков! Прокат авто без водителя в Санкт-Петербурге Ракетки для бадминтона Как выиграть в Пари Матч игровые автоматы businesslink.org.ua?

Публикации