До ПЦУ на Сумщині перейшла вже друга парафія

20.03.2019 3:20 9

На зборах Спасо-Преображенської релігійної громади міста Охтирка Сумської області віряни одноголосно прийняли рішення разом з древнім козацьким храмом перейти в лоно Православної церкви України.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Сумської єпархії ПЦУ.

«Настоятель храму митрофорний протоєрей Ігор Соловей разом з релігійною громадою за роки війни всіма можливими методами православної Церкви підтримували українських воїнів. І коли почалось єднання православних, вони зразу підтримали цей процес, бо неможливо віруючим православним людям допускати ворожнечу і неприязнь один до одного», - зазначили у прес-службі.

За її інформацією, керівник Сумської єпархії архиєпископ Мефодій провів розширене засідання Сумського єпархіального управління та видав Указ про прийняття в Сумську єпархію ПЦУ настоятеля Спасо-Преображенської релігійної громади разом з храмом міста Охтирка.

Як відзначає прес-служба, найближчим часом очікується прийняття в лоно Православної Церкви України ще низки релігійних громад Сумщини разом з храмами.

Як повідомлялося, на Сумщині першою до ПЦУ у лютому перейшла релігійна громада села Андріяшівка Роменського району.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/75122/

Следующая новость
Предыдущая новость

Надмогильні плити від професійних майстрів Увлекательные горящие туры за границу Кованные металлические оградки в Киеве Фотообои в спальню на любой вкус Чернила для принтера: качество по лучшей цене

Публикации