До ПЦУ на Волині переходить громада церкви, яку збудував міністр УНР

10.03.2019 13:13 0

До ПЦУ на Волині переходить громада церкви, яку збудував міністр УНР

За приєднання до Православної Церкви України прогосували православні села Боровичі Маневицького району

Збори проводили у сільському будинку культури 8 березня. Лише 20 осіб висловилося проти зміни конфесійної приналежності, а 153 особи підтримали таке рішення.Про це Район.Маневичі повідомили місцеві жителі, інформує «Волинь».

Довідково. Церква у селі Боровичі збудована у 1937 році. На ресурсі «Сад українського модерну» зазначають, що архітектура споруди «типовий Тимошенко». Таке припущення роблять через функціональні вікна і характерні куполи – тюльпаноподібні маківки, хоча вони і гіпертрофовані невдалим ремонтом. Мова йде про Сергія Тимошенка, відомого українського архітектора, який обіймав пост міністра шляхів в уряді Української Народної Республіки 1919-1920 роках.

Він у 1930-1939 роках проживав у Луцьку, що був у складі Другої Речі Посполитої. Тоді Сергій Тимошенко працював головним архітектором для сільськогосподарського будівництва на Волині, був діячем Волинського Українського об'єднання (з 1935 його голова і посол до польського сойму, 1938 — 39 — до Сенату) і Української Православної Церкви. Його називають активним поборником ідеї українізації Православної церкви в Польщі.

У 1931 Сергій Тимошенко став головою Ради Луцького Чесно-хресного братства, очолив Товариство прихильників православної освіти й охорони традицій православної віри імені митрополита Петра Могили. Установчі збори товариства імені П. Могили відбулися в приміщенні Українського клубу «Рідна Хата» в Луцьку 19 листопада 1931 року.

Крім Борович, цими днями Московський патріархат покинули парафії із сіл Мирне Горохівського району та Холопичі Локачинського.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/75010/

Следующая новость
Предыдущая новость

В Киеве реставрируют церковь Спаса на Берестове Лечение наркомании в Киеве Исламский культурный центр открыл в Харькове свою гимназию Дымоходы для разных видов твердотопливных котлов Экспертная оценка антикварных вещей по фото

Публикации