«До беззаконня ми вже давно звикли», - запорізький священик відреагував на заяву митрополита Луки

13.03.2018 15:03 3

«До беззаконня ми вже давно звикли», - запорізький священик відреагував на заяву митрополита Луки

У Запорізькій і Мелітопольскій єпархії УПЦ (МП) прокоментували скандал в обласному центрі навколо храму Віри, Надії, Любові та їх матері Софії і позбавлення парафії о. Ігор Савви.

Усе це дійство у єпархії назвали «процесом очищення» та запевнили, що священик Ігор сам висловив бажання покинути місце свого служіння та за власним бажання віддав документи храму та ключі.

Текст коментаря оприлюднено на сайті Запорізької єпархії УПЦ (МП).

«На телеканалі «1 + 1» з'являється сюжет, у якому замість добровільного відходу І. Савви говорить про його вигнання. У сюжеті згадується якась група молодчиків, хоча це був ... протодиякон з трьома малолітніми дітьми», - зазначає прес-служба єпархії.

У Запорізькій єпархії також звинуватили священика Ігоря Савву у тому, що його погляди йдуть у розріз з загальноцерковним.

«Він неодноразово був помічений як учасник московських катехитичних конференцій о. Георгія Кочеткова, який претендує на винятковість свого погляду на життя Церкви. Певні ознаки духовної кризи у Ігоря Савви загострилися після єпархіальних зборів, які відбулися 10 січня 2018 року.

Ніякої канонічної заборони на І. Савва не накладалося і тільки в другій половині 12 березня 2018 року в зв'язку з поширенням недостовірної інформації на Єпархіальній раді було прийнято рішення про заборону його в священнослужінні», - йдеться у коментрі Запорізької і Мелітопольської єпархії УПЦ (МП).

Ознайомившись із коментарем єпархії, священик Ігор Савва у себе на Фейсбуці відповів на кожен пункт, висунутих проти нього звинуваченнь.

«Наказ про заборону я ще не отримав, але побачив згадку про нього у статті на єпархіальному сайті. Написано спокійно, без лайки. Дякуємо. Тільки помічено кілька неточностей:

«... на телеканалі «1 + 1» з'являється сюжет, в якому замість добровільного відходу І. Савви говорять про його вигнання ... І. Савва за власним бажанням передав храмові документи і ключі прот. Олегу Плетеню ... »

Я віддав ключі і документи прот. Олегу у відповідь на його категоричну вимогу, свідомо не бажаючи воювати за храмову будівлю. Причому указу він не пред'явив. Ну так, до беззаконня ми вже давно звикли», - пише о. Ігор.

Священик також пояснив причину відвідин катечетичних конференцій о. Георгія Кочеткова:

«Це дуже цікаве звинувачення, якщо врахувати, що учасники спільноти о. Георгія Кочеткова входять у Міжсоборну присутність РПЦ разом з митрополитом Лукою, а Патріарх Кирило особисто вітав цю громаду з ювілеєм. І, до речі, я був помічений у цьому, на жаль, тільки один раз».

«У сюжеті згадується якась група молодчиків, хоча це був, згадуваний вище, архиєрейський протодиякон з трьома малолітніми дітьми». Тільки от о. Олег Плетень малолітніх дітей чомусь назвав студентами четвертого курсу богословського факультету», - додав священик Ігор Савва.

РІСУ пропонує переглянути, відзнятий на телефон візит митрополита УПЦ (МП) Луки до храму Віри, Надії, Любові та їх матері Софії, його розмову із священиком Ігорм Саввою та звернути увагу на «малолітніх дітей» протодиякона.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/uoc/70402/

Следующая новость
Предыдущая новость

Диваны прямые, угловые и детские на складе в Киеве Что игорный бизнес дал государству в 2021 году и чего от него ожидать в 2022? Выбор способа печати этикеток Распродажа искусственных елок 2020 на sosna.kiev.ua: успей купить дешевле! Пряжа по самой выгодной цене

Публикации