Допомогу від Папи отримали 500 тисяч українців, - єпископ Едаврд Кава

09.03.2018 15:09 6

Допомогу від Папи отримали 500 тисяч українців, - єпископ Едаврд Кава

Єпископ-помічник Львівської архидієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні Едвард Кава повідомив, що у рамках акції «Папа для України»и допомогу отримали півмільйона українців.

Про це єпископ розповів у інтерв’ю «Твоє місто. Чернівці».

«З самого початку акції «Папа для України» допомогу отримали 500 тисяч людей на суму в 15 мільйонів євро. Основна частина цих грошей – пожертвування, які зібрали в католицьких парафіях Європи і передали через Ватикан до України. В Україні до акції долучаються понад 80 організацій та фондів», - сказав він.

«Мене найбільше радує проект зі встановлення котлів у помешканнях людей, який ми завершуємо з фондом «Еммануїл» у Мар’їнці та Авдіївці. Ця територія зараз повністю відрізана від газопостачання. Ми маємо окремі бригади фахівців, які приїжджають, оцінюють ситуацію, встановлюють котел та залишають паливо на всю зиму. Цим проектом ми допомагаємо пенсіонерам, самотнім особам, багатодітним родинам», - поділився враженнями єрарх.

Єпископ зауважив, Папа, довідавшись про страждання, які випали на долю українців, що проживають на сході держави, вирішив чимось допомогти.

«Це була персональна ініціатива понтифіка і перших п’ять мільйонів євро, які передали українцям, були з так званого фонду Папи Римського», - зазначив владика Едвард.

Єпископ-помічник Львівської архидієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні Едвард Кава з вересня 2017 року є координатором акції «Папа для України», яка спрямована тільки на цивільне населення Донбасу. Останніми місяцями волонтери допомагають співпрацюють з Червоним Хрестом, а також через римо-католицькі та греко-католицькі парафії, деякі протестантські спільноти. Особливу приділяється людям, які потребують елементарних засобів для існування. Їм надають харчі, медикаменти, паливо.

«Я багато спілкуюсь з людьми, що виїхали із зони бойових дій і живуть, чи то в Харківській області, чи на Дніпропетровщині, чи на Західній Україні, в меншій мірі контактую із тими, хто залишився там і на окупованих територіях. Вони втомлені війною і хочуть миру. З одного боку, ми допомагаємо їм відчути, що вони гідні, незабуті, з іншого боку, я побачив, як допомога змінює мислення людей. Може, в нас різні погляди, різна мова, але це не змінює того, що ми є одним народом», - наголосив єпископ РКЦ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/70373/

Следующая новость
Предыдущая новость

Подробно о системах видеонаблюдения - как выбрать правильную Основные правила при игре в онлайн-слоты Основы капитального ремонта в квартире Лучшие изделия из камня Почаевская лавра продолжает молиться о "спасении России, о восстановлении православной монархии"

Публикации