Дніпропетровська обласна рада підтримала звернення про автокефалію Української Церкви

25.06.2018 14:53 6

Дніпропетровська обласна рада підтримала звернення про автокефалію Української Церкви

«І це питання не тільки релігії, а й геополітики! Ми маємо довести своє право на помісну автокефальну церкву! На церкву, вільну від впливу агресора, на церкву, що відстоює інтереси своїх вірян», – зазначив голова Дніпропетровської облради Гліб Пригунов.
З благословення керуючого Дніпропетровською єпархією владики Симеона, ієрарха УПЦ КП, на події був присутній канцлер єпархії протоієрей Віталій Лопушанський.
На Полтавщині упродовж травня-червня 2018 року це питання також було внесено на розгляд сесій цілого ряду місцевих рад.
Зокрема, депутати районних і міських органів самоврядування, об’єднані територіальні громади відгукнулися на відповідне письмове звернення керуючого Полтавської єпархії УПЦ КП архієпископа Полтавського і Кременчуцького Федора з проханням висловити свою підтримку справі надання томосу Вселенського патріарха про автокефалію Православної Церкви в Україні «заради зміцнення незалежності нашої країни, духовної та національної єдності нашого народу та плідного міжконфесійного діалогу в нашій країні.»
Відповідні рішення ухвалили Гадяцька, Кобеляцька, Лубенська, Полтавська районні ради, Кременчуцька міська рада. Готуються внести аналогічне питання на розгляд сесій Глобинська, Семенівська, Хорольська та інші райради.
1 червня депутати Херсонської обласної ради підтримали звернення до Вселенського патріарха про надання автокефалії.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Столичный мини-отель SkyHome будет рад видеть вас по приезду в Киев! Как купить кондиционер и не ошибиться с выбором Где купить хорошие магниты? Евроазиатский Еврейский Конгресс, учрежденный Украиной, Казахстаном и РФ, «ушел в прошлое» Автооптика по заводским ценам

Публикации