Десятки прихильників УПЦ МП у Рівному пікетували СБУ

07.08.2019 1:10 0

Десятки прихильників УПЦ МП у Рівному пікетували СБУ

На вулиці Відінській у Рівному із плакатами вчора, 5 серпня, зібралися священники та прихожани Московського патріархату.

Про це повідомляє Рівне Вечірнє.

Як розповів єпископ Дубенський Пимен, усі вони прийшли підтримати священника Віктора Земляного, якого знову викликали до СБУ. Цього разу виклик стосувався зміни статті у кримінальному провадженні стосовно нього.

Раніше отця Земляного підозрювали за двома статтями - 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) та 300 (ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію).

Перед тим, як отець Віктор Земляний зайшов у приміщення обласної СБУ, він благословив усіх прихожан.

Пізніше стало відомо, що йому вирішили влаштувати допит.

Як вже інормувала РІСУ, священник Земляний доволі часто давав інтерв‘ю російським ЗМІ, фігурував у фільмах російських телеканалів, перехід храмів з УПЦ (МП) до УПЦ КП називав захопленнями та війною "брата з братом" і є жорстким критиком змін до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" (щодо зміни релігійними громадами підлеглості).

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/76751/

Следующая новость
Предыдущая новость

Почему все чаще используют LED экраны в освещении церковной жизни Лор и другие узкие специализации врачебной практики в Житомире Лучшее предложение от игрового клуба Онлайн-еженедельник для всех, кто ищет работу Идеальное казино с королевскими выигрышами

Публикации