Держкомтелерадіо включив у перелік антиукраїнських видань з Росії 184 книги «русского мира»

12.07.2018 12:44 3

Держкомтелерадіо включив у перелік антиукраїнських видань з Росії 184 книги «русского мира»

Цей перелік складається на основі власного моніторингу книжкового ринку держави-агресора та носить рекомендаційний характер. Основне його призначення – застерегти суб’єктів господарювання від завідомо марних спроб отримати дозволи на ввезення цих видань, а також зорієнтувати правоохоронні органи на те, що розповсюдження такої продукції може містити ознаки злочинів, передбачених статтями 109, 110, 300 та 436 Кримінального кодексу України.
Станом на 10 липня до Переліку внесено 184 найменування книжкової продукції. Серед внесених до Переліку книжок – публікації відкритих українофобів - Захара Прилєпіна, Едуарда Лимонова, ідеолога так званого «русского мира» Олександра Дугіна, полковника КДБ Анатолія Терещенка та інш. Назви «творів» говорять самі за себе – «Киевская хунта», «Кровавые преступления бандеровской хунты», «Киев капут», «Конец проекта «Украина»,«Украина в огне евроинтеграции», «Сверхчеловек говорит по-русски», «Великая сталинская империя» и др.
Останнє оновлення Переліку відбулось 5 липня ц.р. Найбільше відзначилися у продукуванні і поширенні антиукраїнських пропагандистських видань такі російські видавництва, як «Вече», «Эксмо», «Центрполиграф», «Алгоритм» та інш.
Саме цей Перелік став джерелом інформації при відборі російських видавництв, стосовно яких Держкомтелерадіо ініційовано застосування санкцій у зв’язку з систематичним випуском ними літератури антиукраїнського змісту. Держкомтелерадіо підготував та надіслав на погодження зацікавленим органам проект відповідного урядового розпорядження, яким передбачено застосування санкцій до 12 юридичних осіб Російської Федерації (9 видавництв та 3 власників веб-сайтів, які пропонують до продажу літературу антиукраїнського змісту у паперовому або електронному вигляді, а також надають можливість її прочитання в режимі он-лайн).

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Экологический паспорт Преимущества казино Pin-Up, особенности и варианты игры Отопительные приборы для каждого дома Защитные пленки в Vibroplus Экскурсия по Санкт-Петербургу. Старейшие храмы Питера.

Публикации