Депутати Херсонської облради звернулись до Патріарха Варфоломія

01.06.2018 21:03 21

На черговій сесії депутати Херсонської обласної ради звернулись до Патріарха Варфоломія та Священного Синоду Константинопольського Патріархату з проханням надати автокефалію Православній Церкві в Україні, про це повідомляє священик УПЦ-КП у м. Херсоні Сергій Чудинович.

У зверненні наголошується, що українці віддали тисячі життів не тільки заради географічного, але й заради духовного суверенітету. Визнання помісної Української Церкви долучить її до всієї повноти Православ’я та поповнить братство православних народів.

«Надання Томосу українській помісній Церкві – це масштабний миротворчий крок, який позитивно змінить хід історії, продемонструє вірність Христовій заповіді, щоб ми всі були єдині», – йдеться у зверненні.

Депутати зазначають, що при цьому стоять на сторожі дотримання прав і свободи совісті всіх релігійних конфесій і деномінацій.

Нагадаємо, що раніше на Херсонщині один зі священників УПЦ демонстративно спалив листівку зі зверненнями до Патріарха Варфоломія проти автокефалії.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/71334/

Следующая новость
Предыдущая новость

Київська митрополія УПЦ провела зустріч з рідними українських військових, які перебувають у полоні Красивую посуду - в каждый дом Широкий выбор качественных ювелирных изделий с доставкой по всей стране Как получить живые просмотры на Ютубканале Когда лучше стричься, чтобы иметь красивые волосы

Публикации