Депутати ЛМР просять Міносвіти зробити християнську етику обов’язковим шкільним предметом

20.04.2018 15:34 6

Депутати Львівської міської ради підтримали звернення до міністерства освіти і науки з проханням зробити християнську етику обов'язковим предметом у всіх навчальних закладах, а також запровадити низку спецкурсів релігійного спрямування у ВНЗ.

Таке звернення на вечірньому засіданні Львівської міськради 19 квітня ініціював предстаник фракції ВО «Свобода» Тарас Гупало, і його підтримали 36 з 64 депутатів міськради.

Зокрема, депутати ЛМР просять Міносвіти:

  • запровадити у всіх навчальних закладах як обов’язковий предмет християнську етику, яка сьогодні вивчається факультативно;
  • формувати християнський світогляд при викладанні всіх християнських дисциплін, особливо природничого спрямування;
  • відновити обов’язкове викладання предмету «Релігієзнавство»;
  • запровадити у всіх навчальних закладах усіх рівнів акредитації спецкурси: «Християнська філософія», «Християнська психологія та педагогіка», «Християнська соціологія».

У зверненні Львівської міськради до Міносвіти вказано, що такі заходи необхідно вжити «для подолання духовного вакууму».

У тексті звернення також зазначено, що впровадження християнської етики як обов’язкового предмету стосується усіх навчальних закладів. Проте ініціатор цього звернення депутат міськради від ВО «Свобода» Тарас Гупало не зміг пояснити ZAXID.NET чи справді мається на увазі запровадження християнської етики не лише у школах, але й у дитсадках, коледжах і ВНЗ.

Натомість прес-секретарка Львівської міської організації ВО «Свобода» Анна-Марія Задерецька уточнила ZAXID.NET, що мова йде лише про школи.

Зазначимо, що звернення з проханням запровадження християнської етики як обов'язкового предмету підтримали представники усіх фракцій Львівської міськради (окрім БПП), що були присутні у залі під час вечірнього голосування, проте жодна фракція не проголосувала повним складом.

Зокрема, за звернення проголосувало шестеро депутатів «Свободи» (з восьми), п'ятеро з «Громадянської позиції» (з шести), п'ятеро з «Народного контролю» (з шести), двоє з п'яти депутатів УКРОПу та двоє з чотирьох депутатів «Української галицької партії». Також за це звернення проголосував секретар міської ради Анатолій Забарило. Найбільша у міськраді фракція «Самопомочі», що налічує 24 депутати, дала 15 голосів. Жодного голосу не дала фракція БПП «Солідарність» - 9 з 10 її членів не були присутні у сесійній залі під час голосування, а один утримався.

Зазначимо, що раніше аналогічне звернення ВО «Свобода» висувала на засіданні Львівської облради, проте депутати його не підтримали.

Нагадаємо, християнську етику як факультативний предмет в українських школах почали вивчати з 2005 року. До цього, в 1992 році, у Львівській, Тернопільській та Івано-Франківській областях рішеннями органів місцевого самоврядування було введено експериментальний предмет за вибором «Основи християнської моралі».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/church_and_school/70880/

Следующая новость
Предыдущая новость

Траурный венок на кладбище для достойного прощания Информационный портал про Италию УКРИТА Хотите арендовать катамаран в Сочи? Обращайтесь в компанию «Sochi Charter»! Израильский раввин провел в Днепре открытую лекцию о сущности молитвы Католики Чорткова знайшли покровительку Європи на горищі місцевого храму

Публикации