Делегат УПЦ (МП) на Асамблеї Православ’я назвав умову, за якої можна буде говорити про Єдину Православну Церкву в Україні

27.06.2018 12:53 6

Делегат УПЦ (МП) на Асамблеї Православ’я назвав умову, за якої можна буде говорити про Єдину Православну Церкву в Україні

26 червня у приміщенні Парламенту Грецької Республіки відбулося засідання Міжпарламентської Асамблеї Православ`я. Тема цьогорічного зібрання «Парламентська демократія і християнські цінності: 25 років Міжпарламентської Асамблеї Православ`я». Вітальні слова та доповіді звучали від представників парламентських делегацій Греції, Болгарії, Вірменії, Росії, Грузії, Кіпру, Литви, Латвії, Румунії, Сербії та інших країн.

У відкритті Асамблеї взяв участь голова Представництва УПЦ при міжнародних європейських організаціях єпископ Баришівський Віктор.

Як йдеться у повідомленні Інформаційно-просвітницький відділу УПЦ, питання стосовно ініціатив щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні сьогодні вже активно обговорюється на рівні Помісних Православних Церков та керівництв країн Європи, єпископ Віктор «доніс до високого зібрання офіційну позицію УПЦ щодо згаданих ініціатив».

Асамблея_2.jpg

«Українська Православна Церква не виступає категорично проти ідеї автокефалії, в чому сьогодні нас намагаються звинуватити опоненти. Позиція нашої Церкви співзвучна із загальною думкою Помісних Православних Церков про першочергове повернення в лоно визнаної всім Вселенським Православ`ям канонічної Церкви тих наших братів і сестер, які відкололися від Неї, що відкриє можливість для подальшого серйозного обговорення майбутнього канонічного статусу єдиної Православної Церкви в Україні», – зазначив представник УПЦ (МП).

В УПЦ (МП) повідомляють: «У своєму слові Генеральний секретар МАП депутат парламенту Греції Андреас Михаілідіс підкреслив, що Міжпарламентська Асамблея Православ`я у своїй діяльності підтримує тільки канонічні релігійні організації, тому члени МАП стурбовані останніми подіями в церковному житті України та підтримують тільки Українську Православну Церкву, що буде відображено у підсумковій резолюції XXV Генеральної Асамблеї МАП».

Перед учасниками Міжпарламентської Асамблеї Православ`я також виступив депутат Верховної Ради України Новинський В.В.

Робота XXV Ювілейної Генеральної Асамблеї Міжпарламентської Асамблеї Православ`я продовжиться до 30 червня.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/orthodox_world/71631/

Следующая новость
Предыдущая новость

Корейские бб-крема - растущая популярность среди украинок! Самые свежие новости бизнеса Идеальное казино с королевскими выигрышами На сайте Луганского университета УПЦ висит благодарность за "огромный вклад в дело победы нашей армии над ненавистной хунтой" Лечение наркомании в Киеве

Публикации