Дві єпархії УПЦ провели щорічні оздоровчі та паломницькі заходи для інвалідів

22.08.2017 16:53 6

Дві єпархії УПЦ провели щорічні оздоровчі та паломницькі заходи для інвалідів

Гості прибули до Свято-Успенської Одеської обителі на чолі з керівником громадської організації «Одеська обласна організація інвалідів« Інваліди Надії В Майбутнє» О. Н. Луц, щоб за традицією помолитися про мир в Україні та отримати благословення на подальші добрі справи.
Благочинний обителі архімандрит Ігнатій звершив молебень про мир в Україні, після чого для інвалідів була організована екскурсія монастирем.
Під час зустрічі з гостями митрополит Агафангел дав кожному архіпастирське благословення, Касперівську іконку Божої Матері з молитвословом та баночку меду з монастирської пасіки. Звертаючись до паломників, архієрей побажав їм допомоги Божої в нелегкому життєвому хрестоносінні. Також відзначив працю та старання О. Луц і вручив їй орден святої рівноапостольної княгині Ольги.
А з 9 по 15 серпня, з благословення митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія, на джерелі святої праведної Анни в селі Онишківці Дубенського району пройшов ІІІ з’їзд дітей з особливими потребами. Цього року до участі залучили 40 дітей-інвалідів разом з батьками. Серед них діти з різними формами захворювання рухового апарату, аутисти та з хворобою Дауна.
Програма з’їзду передбачала тренінги та духовні бесіди, включаючи в себе роботу з психологом та логопедом, спортивні заняття, екскурсії.
З’їзд тривав шість днів, за цей час його учасники мали змогу відвідувати богослужіння, ставити питання священикам під час бесід поблизу багаття, відпочивати у сосновому лісі, який знаходиться навколо території джерела святої праведної Анни.
Також у Міжнародний день гуманітарної допомоги глава УПЦ митрополит Онуфрій у рамках благодійної акції «Рюкзачок Милосердя – 2017» вручив шкільні та святкові подарунки дітям із сімей, що перебувають у важких життєвих обставинах, з малозабезпечених та багатодітних сімей, а також родин переселенців.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

«Несмотря на коварства, создаваемые врагами», на «православном байк-шоу» в Севастополе покажут книги «о связи Чечни с Матерью Россией» В УГКЦ вперше відбувається літня школа лідерів мирянських спільнот і рухів Свежий хамон и другие продукты на Фрешбазе Удивительный мир гемблинга на сайте Азино 777 Скупка и оценка антиквариата

Публикации