Дві школярки презентували путівник історичних та культурних пам’яток бердичівського єврейства

14.01.2018 11:22 3

Дві школярки презентували путівник історичних та культурних пам’яток бердичівського єврейства

Дві школярки - Ангеліна Кулачок (ЗОШ №11) та Наталія Кропивницька (ЗОШ №5) під керівництвом директора Музею історії Павла Скавронського створили та упорядкували путівник «Слідами історії та культури бердичівського єврейства».

Про це повідомляє Ріо Бердичів.

Презентація їхньої роботи відбулася у четвер, 11 січня, в Музеї історії, куди завітали відомі бердичівські краєзнавці, представники міської влади та єврейської общини міста.

Наталія Кропивницька та Ангеліна Кулачок стали учасницями проекту «Захистимо пам’ять», який фінансується Урядом Федеративної республіки Німеччина, а в Україні його виконує Український центр вивчення історії Голокосту спільно з Міністерством освіти і науки України та ще кількома громадськими організаціями.

У путівнику розповідається про архітектурні пам’ятки Бердичева, пов’язані із відомими представниками єврейської культури, про хоральну синагогу, єврейське кладовище, масове винищення та розстріли євреїв, гетто на території міста.

Як зазначає сайт, єврейська історія та культура посідає вагоме місце в історії Бердичева, адже в минулому переважна більшість його населення складалася саме з представників цієї національності.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/history/69705/

Следующая новость
Предыдущая новость

Seo просування по індивідуальній вартості від компанії «Site Ok» — 4 нюанси, що впливають на ціну розкрутки сайту Стоматологическая помощь с помощью современных технологий в Киеве Вулкан - кладезь ярких эмоций и наслаждения Виртуальные развлечения с денежными призами победителям Решили приобрести скейтборд? 4 рекомендации от специалистов из «Samokat» помогут определиться с выбором

Публикации