Двоє ієромонахів УГКЦ увійшли до Національної спілки письменників України

31.05.2018 0:04 6

Двоє ієромонахів УГКЦ увійшли до Національної спілки письменників України

До спілки, крім двох уже згаданих ієромонахів, належить також о. Василь Мендрунь, автор багатьох поетичних збірок та регент парафіяльного хору в Крехові.
Отець Мелетій Батіг, є родом із с. Глинці Яворівського району Львівської області. До Василіанського чину вступив у 1988 році. З 1995 року і дотепер провадить духовно-просвітницьку діяльність у місті Бар на Вінниччині. Є почесним громадянином цього міста. У Барі отець Мелетій відновив Василіанський монастир із церквою. У його творчому доробку - п’ятитомник «Місія в оповіданнях», двотомник «Горнило Божої любові», а також книги «Ювілейне паломництво» та «Апостольство хворих».
Отець Климентій Стасів - прозаїк, перекладач та есеїст. Народився у с. Церківна Долинського району на Прикарпатті. У Василіанському чині о. Климентій був два роки ректором Василіанського інституту філософсько-богословських студій імені Й. В. Рутського в Золочеві, відтак генеральним директором видавництва «Місіонер» у Львові. Зараз служить у Червоноградському монастирі Святого Юрія. Отець Климентій є автором трьох художньо-документальних книжок: «Вартовий Господнього світильника», «Місія високого слова. Василіянське книговидання: минуле, сучасне, майбутнє» та «Чернеча офіра Христові й Вітчизні». Як перекладач, має у своєму доробку сім книжок. Оригінальні та перекладні книги о. Климентія відзначені різними нагородами та дипломами.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Вас ждут бесплатные игральные аппараты на азартном портале СлотсДок Лучше товары для сада и огорода Медицинский центр для суррогатных мам Лор и другие узкие специализации врачебной практики в Житомире Где заказать печать открыток?

Публикации