Два роки триває суд щодо отримання хабаря сільським головою, колишнім священиком УПЦ КП

07.03.2018 13:39 9

Два роки триває суд щодо отримання хабаря сільським головою, колишнім священиком УПЦ КП

Затримали чиновника 16 серпня 2016 року серед білого дня на парковці перед Рівненською ОДА, поруч з ним вилучили коробку повну грошових коштів. Справу вже давно передали до суду, однак за два роки процес так і не зрушив в сторону розгляду справи по суті. На судових засіданнях навіть не почали допитувати свідків. Суд лише в котрий раз продовжує відсторонення Михайло Олійника від посади та продовжує домашній арешт.
Але нещодавно Михайлу Олійнику дозволили працювати сторожем.
СБУ у офіційному релізі переконує: "Здирник вимагав 500 тисяч гривень від підприємця за виділення йому 1,5 га землі (10 ділянок), які насправді були заплановані для передачі місцевій громаді та ветеранам АТО".
Проте у Зорі реакція інша. Бо розташування 10 земельних ділянок, за які Михайло Олійник начебто вимагав хабар у півмільйона гривень і в результаті був затриманий, у представників сільської ради викликає подив. Адже знаходяться вони не в Зорі, а в одному з віддалених від населеного пункту сіл – Олишві. Там немає генплану, лише мала проводитися геодезична зйомка. І про те, щоб надавати там ділянки під будівництво учасникам АТО, мова не йшла. Зараз триває слідство.
Немає згадок про землю для учасників АТО і в офіційних матеріалах справи.
Михайло Олійник тривалий час був настоятелем місцевого Свято-Михайлівського храму УПЦ КП в селі Старожуків. Але, будучи обраним 2015 року Зорянським сільським головою, був звільнений від обов’язків настоятеля. Після затримання Михайла Олійника Рівненська єпархія УПЦ Київського Патріархату різко засудила його дії.
Міський суд ухвалив двомісячне утримання сільського голови під вартою з правом внесення 580-тисячної застави та відсторонення його від посади сільського голови. Перебував у СІЗО священик не довго. За нього внесли повну суму застави у розмірі 580 тисяч гривень. Адвокат Олійника Володимир Цуняк сказав: “Кошти вніс далекий родич, бо в дружини 580 тисяч гривень не було”.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Купить лобовое стекло на любую модель Подборка фильмов про врачей: торрент-файлы по категориям Вже чотири виробники халяльної курятини присутні на вітчизняному ринку Популярные молодёжные бренды: принт на одежде Streetwear Блюда грузинской кухни с доставкой на дом в Харькове

Публикации