Група ветеранів АТО просить заборонити УПЦ (МП) в Україні

22.01.2018 19:45 21

Група ветеранів АТО просить заборонити УПЦ (МП) в Україні

Олег Коломоєць, голова ГО «Товариство ветеранів АТО Запоріжжя», зачитав відкрите звернення учасників АТО до українського народу, президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування, в якому перелічив факти підтримки духовенством УПЦ (МП) окупантів в Криму та на Донбасі, побиття віруючими Запорізької єпархії УПЦ бійця АТО і т. ін.
У зверненні закликається "припинити діяльність на території України Української Православної Церкви, що підпорядкована Московському Патріархату, як такої, що носить екстремістський характер та здійснює діяльність, спрямовану на підрив державного суверенітету та територіальної цілісності України", виключити представників цієї Церкви з числа учасників офіційних святкових заходів, при передачі комунального майна надавати пріоритет представникам УПЦ КП тощо.
Насамкінець у зверненні міститься заклик до українців об'єднатися в єдину помісну Церкву.
Присутні в президії та в залі представники ветеранських і волонтерських об'єднань Чернігівщини, Харкова, Вінниці, Запоріжжя підтримали звернення та додали свої коментарі щодо діяльності УПЦ (МП).
Водночас сайт УПЦ (МП) оприлюднив іншу думку – Сергія Білошицького, командира першої роти 90-го окремого десантного штурмового батальйону 81-ї аеромобільної бригади, яка захищала Донецький аеропорт у 2014 році. Очевидно, що Сергій Білошицький є прихожанином УПЦ (МП), оскільки його думку на підтримку УПЦ (МП) регулярно наводить церковний сайт, посилаючись на Фейсбук-сторінку ветерана.
Зокрема, сайт згаданої конфесії цитує думки Сергія Білошицького, написані 20 січня у Фейсбуці: «Нехай ці провокатори розкажуть про «непатріотичність» УПЦ тим тисячам солдат, які пройшли лікування в Запорізькому військовому госпіталі. Його вчора, до речі, відвідав митрополит Лука і привітав усіх присутніх зі святом. Це той митрополит, який доклав максимум зусиль, щоб госпіталь у 2014 році було відремонтовано і він зміг приймати поранених. Вирішувала цю задачу вся Церква. Це і є антипатріотизм? Нехай ці маніпулятори розкажуть звільненим з полону українським військовослужбовцям про те, що УПЦ – «антиукраїнська церква». Прямо в очі. Наприклад, моєму побратимові, «кіборгу» Тарасу Колодію, який отримав свободу завдяки УПЦ. І іншим хлопцям, які б не вирвалися з полону, якби не підтримка Церкви і митрополита Онуфрія...».
Нагадаємо, нещодавно колишній "афганець", а нині ветеран АТО, герой України генерал-майор Ігор Гордійчук розповів в ефірі телеканалу «ATR» про свій досвід роззброєння банд терористів, яких на початку конфлікту на Донбасі покривали священнослужителі УПЦ (МП).

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Быть уверенным в качестве – заказывать работы на «Курсовичок» Большой выбор ароматных церковных благовоний Обезболивающие средства Goochie Церковные изделия высокого качества Ритуальные услуги от похоронного бюро «Новая жизнь» в Минске

Публикации