Грузинський Патріарх гнівно відреагував на призначення Кирилом священників РПЦ в Абхазію та Південну Осетію

19.11.2019 6:12 0

Грузинський Патріарх гнівно відреагував на призначення Кирилом священників РПЦ в Абхазію та Південну Осетію

На офіційному сайті Грузинської Патріархії з'явився різкий лист очільника Грузинської Церкви Ілії ІІ до Патріарха Московського Кирила. Приводом для листа послужив арешт грузинського лікаря на окупованій території в Південній Осетії. Ілія ІІ висловлює своє невдоволення фактом затримання. Але далі він обурюється фактом призначення священників РПЦ в Абхазію та Південну Осетію.

Як відомо, це відбувається на тлі скандалу, який РПЦ зчинила через надання ПЦУ Томосу про автокефалію. Патріарх Кирил звинуватив Патріарха Варфоломія у вторгненні на чужу канонічну територію.

Наводимо повний текст листа в перекладі Мамуки Путкарадзе спеціально для Cerkvarium.

Його Святості, Патріарху Московському і всієї Русі

Ваша Святосте,

Вітаю Вас з любов'ю во Христі і звертаюсь з наступного питання: із серцевою скорботою стежимо за перенесенням Росією кордону вглиб Грузії і викраденням людей з прикордонної зони, що отримало перманентний характер. Зараз же громадськість схвильована викраденням відомого хірурга Важі Гапріндашвілі і поміщенням його в цхинвальський ізолятор.

Такі факти в нашому суспільстві викликають справедливе невдоволення і протести. На тлі вищевикладеного негативну роль зіграла інформація про те, що Російська Православна Церква збирається в допомогу керівництву військових частин, розташованих в Абхазії, Цхінвальському регіоні, Киргизії та Арктиці направити священнослужителів, що недавно отримали духовну освіту.

Російська Православна Церква завжди визнавала і визнає юрисдикцію Грузинської Церкви як в Абхазії, так і в Цхінвальському регіоні, і саме тому для нас незрозумілі такі наміри, і це нас всіх ставить у складне становище. Виходячи з канонів Церкви, неприпустимо без нашого дозволу направляти священнослужителів іншими церквами як для служіння у військових формуваннях, так і серед населення. Такі дії напружують і загострюють стан справ. Сподіваємося на вжиття заходів для нормалізації взаємин між нашими країнами, народами і церквами.

Бажаємо вам здоров'я і успіхів у вашому високому служінні.

Католикос-Патріарх всієї Грузії,Архиєпископ Мцхета-Тбіліський, Митрополит Бічвінті Цхум-Абхазький Ілія II

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/orthodox_world/77841/

Следующая новость
Предыдущая новость

Преимущества лазерной коррекции зрения Значение и особенности великого православного поста Купівля, продаж та оренда землі в Україні Перший в Україні пам’ятник воїнам Кримського ханства та їх українським союзникам встановлений на Чернігівщині Глава пресс-службы УПЦ: «Предательство Порошенко было наиболее болезненным»

Публикации