Грузинський богослов відкрито розповів про інтриги РПЦ проти єпископів, які підтримують ПЦУ

05.02.2019 13:19 3

Грузинський богослов відкрито розповів про інтриги РПЦ проти єпископів, які підтримують ПЦУ

Російська Православна Церква намагається дискредитувати грузинських єпископів, які підтримують українську автокефалію. Таку заяву зробив грузинський богослов Георгій Тігінашвілі в листі до митрополита РПЦ Іларіона Алфеєва, який є в розпорядженні Укрінформу.

«Ви використовуєте авторитет католикоса-патріарха (мається на увазі патріарха Грузії - ред.) для нейтралізації і маргіналізації інших, щоб дискредитувати тих, хто підтримує автокефалію української Церкви, створити підступну стигму, згідно з якою ті, хто підтримує братню Україну, можуть бути звинувачені в конфронтації з католикосом-патріархом, що є вкрай підступною і нахабною спробою!» - заявив грузинський богослов у листі до Алфеєва, зазначивши, що «метою РПЦ є наша ізоляція та ослаблення».

«Але ви цього не дочекаєтеся», - додав Тігінашвілі.

Як повідомляв у грудні 2018 року координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, РПЦ в рамках заходів щодо недопущення визнання автокефалії української Церкви іншими православними церквами вела «серйозний торг» із вищим духовенством Грузинської православної церкви (ГПЦ).

Так, за даними Тимчука, 10 грудня в Грузії побував керівник відділу зовнішніх церковних зв'язків РПЦ митрополит Іларіон Алфеєв, який передав ГПЦ часточку мощей преподобносповідниці Тамари (Марджанової), які Православна Церква Грузії просить уже не перший рік. Після «подарунка» і спільного богослужіння, за даними Тимчука, митрополит Іларіон також передав представникам ГПЦ документи, які висловлюють наполегливу позицію РПЦ щодо питання УПЦ, тобто невизнання її автокефалії.

Тимчук також повідомляв, що патріарх усієї Грузії Ілія II зазначив, що грузинська сторона уважно вивчить подані як Москвою, так і Константинополем документи, й остаточне рішення щодо цього питання прийме під час чергового засідання Священного синоду.

27 грудня відбулося засідання Священного синоду ГПЦ, на якому обговорювалося питання визнання автокефалії української Церкви, проте Священний Синод тоді утримався від прийняття конкретного рішення доти, поки буде оприлюднено постанову Вселенського патріарха. Повідомлялося також, що Грузинська православна церква, вірогідно, підтримає автокефалію української церкви, проте остаточне рішення буде відомо пізніше.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/moscow_patriarchy/74601/

Следующая новость
Предыдущая новость

Где купить диплом техникума или ВУЗа LuckyDuckCasino - онлайн портал с игровыми слотами высоко качества Єдиний у світі вишитий іконостас встановили на Тернопільщині Лучшие наручные часы Качественная и надежная трубопроводная арматура

Публикации