Громади УПЦ (МП) і УАПЦ судяться за храм на Дніпропетровщині

19.07.2018 22:33 6

Громади УПЦ (МП) і УАПЦ судяться за храм на Дніпропетровщині

"От і у родзинці українських майстрів, Петриківці, що ще пам’ятає ходу гетьмана Петра Калнишевського, на землях козацтва запорізького, - нині московські священики вирішили захопити ще одну церкву, - пише на своїй сторінці у Facebook місцева активістка Анфіса Букреєва. - Ту, що побудував разом з громадою, за допомогою прихожан, архімандрит Іов, що згодом перейшов у УАПЦ (Автокефальна). Після цього "братія московська" у означеного українського священика-патріота як мовиться "вирвали з рук"" отой храм, що він будував. Та церква - новобудова, але чи має на неї право Москва, коли означена святиня навіть не була зведена за кошт Єпархії МП, а побудова силами отця Іова та звичайних жителів Петриківки".
Вона зазначає, що під стіни суду священики УПЦ (МП) привели свою паству з іконами Миколи ІІ, яку, за словами місцевих мешканців, ніколи не бачили у Петриківці. Поліція не дала розпочатися конфлікту між вірянами конкуруючих конфесій.
Засідання з цієї справи було перенесено.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Для чего дарить цветы? Школьные рюкзаки и канцелярские товары оптом Быстрый и качественный ремонт macbook в Киеве Как обустроить узкую прихожую Памятники любой сложности и цены

Публикации