Громада УПЦ КП у м. Коростень відмовилися разом з парохом перейти в УПЦ (МП)

23.01.2018 12:18 21

Управління Житомирської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату повідомляє, що 12 січням 2018 р. надійшла інформація від вірян парафії святого пророка Іллі УПЦ Київського Патріархату в м. Коростень про те, що настоятель храму єромонах Ілля (Василенко) заявив перед малою кількістю парафіян, що переходить в УПЦ (Московського Патріархату).

Після цього у храм приїхав митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон (Московський Патріархат) зі своїми помічниками. Ієромонах Ілля прочитав "покаянного" листа. Та частина громади, яку по телефону скликав отець Ілля, негативно сприйняла новину про перехід.

Як стверджують в УПЦ КП, перехід настоятеля в УПЦ (МП) підтримала лише невеличка група людей у кількості трьох чоловік, а не більшість, як про це інформують на сайті Овруцько-Коростенської єпархії УПЦ (Московського Патріархату). Тому митрополит Московського Патріархату вирішив захопити храм шляхом рейдерства. Ієромонах Ілля вивіз з храму всі ікони і богослужбову літературу та кошти громади.

Однак парафіяни, благочинний Коростенського району протоєрей Леонід Мельникович та працівники Управління Житомирської єпархії УПЦ КП унеможливити захоплення храму.

14 січня 2018 року секретар Житомирської єпархії протоєрей Павло Ядчишин разом з благочинним Овруцького району протоєреєм Віталієм Ейсмонтом звершили Літургію у храмі. Парафіян проінформували про те, що єромонах Ілля відповідно до указу від 12.01.18 р. звільнений з посади настоятеля та заборонений у священнослужінні. Новим настоятелем призначений протоєрей Віталій Ейсмонт.

Після завершення богослужіння відбулися парафіяльні збори. Єромонах Ілля протягом однієї години повернув громаді всі забрані речі і кошти. Про це інформує прес-центр Київської Патріархії.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/69810/

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественные детали для аппаратов УЗИ от производителя Заходите на сайт казино Вулкан и играйте бесплатно Купив дизельный компрессор, вы будете на шаг впереди Организация вывоза мусора контейнером Тренинги по работе с опорными точками

Публикации