Гройсман передав ПЦУ приміщення у центрі Києва

19.07.2019 6:49 0

Гройсман передав ПЦУ приміщення у центрі Києва

Предстоятель Православної Церкви України Епіфаній 17 липня зустрівся з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

Зустріч відбулася з нагоди передачі в користування Православній Церкві України приміщення в центрі столиці, яке, за планом, буде адміністративною будівлею. Рішення було ухвалене 17 липня, під час засідання уряду.

Як стало відомо РІСУ, йдеться про будівлю по вулиці Лютеранській, яка до того належала Міністерству аграрної політики та продовольства України.

У зустрічі також взяли участь міністр культури України Євген Нищук та народний депутат України Віктор Єленський.

“Православна Церва України тепер має можливість для своєї діяльності не тільки в храмах, а й в адміністративній будівлі. Зараз іде процес становлення Церкви, тож уряд ухвалив рішення передати приміщення“, – сказав Володимир Гройсман. Також Прем’єр-міністр додав, що треба з боку держави і далі допомагати.

Митрополит Епіфаній назвав це рішення історичним для Православної Церкви України та висловив подяку українському уряду.

«Найперше дякую вам за справді таке історичне рішення для нашої Православної Церкви України. Це засвідчує, що Ви – людина слова», – сказав Митрополит Епіфаній.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/76541/

Следующая новость
Предыдущая новость

Законное изготовление штампов и печатей в Украине Широкий ассортимент качественного зуботехнического оборудования Огромный список промышленного оборудования от российских и зарубежных брендов Ставки на спорт: от новичка до профи Большой выбор тактического снаряжения отечественных и иностранных производителей

Публикации