Грецький уряд виступив проти наміру Ердогана перетворити собор Святої Софії в Стамбулі на мечеть

27.03.2019 13:18 9

Грецький уряд виступив проти наміру Ердогана перетворити собор Святої Софії в Стамбулі на мечеть

Пропозиція Ердогана викликала засудження у Греції, оскільки собор, побудований в 6-му столітті, був центральним для Грецької Православної Церкви протягом 916 років, повідомляє Главком з посиланням на Associated Press.

Собор став мечеттю після османського завоювання Константинополя в 1453 році і був нею до 1935 року. На сьогодні собор є музеєм, який щорічно приваблює мільйони туристів.
«Це не тільки великий храм християнського світу - найбільший протягом багатьох століть - він також належить людству. Він був визнаний ЮНЕСКО як частина нашої глобальної культурної спадщини», - прокоментував заяву Ердогана міністр закордонних справ Греції Джордж Катругалос.
«Таким чином, будь-яке питання про його статус - це не просто образа почуттів християн, це образа міжнародної спільноти і міжнародного права», - підкреслив дипломат.
Як відомо, раніше президент Туреччини заявив, що Софійський собор може знову стати мечеттю. За його словами, статус музею з собору Святої Софії зняти не складно.
«Це не щось неможливе, це можна зробити легко. Ми могли б навіть назвати її мечеттю Ая-Софія замість музею, і її можна було б відвідати зовсім безкоштовно», - сказав Ердоган.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/75222/

Следующая новость
Предыдущая новость

Техническое обследование зданий и сооружений Популярные молодёжные бренды: принт на одежде Streetwear Наращивание волос с помощью тресс П'ятидесятники України апробують нову навчальну програму для місіонерів Строительство бассейнов под заказ

Публикации