Греко-католики завершують 17-річне спорудження модерного храму на Львівщині

26.10.2017 19:18 15

Греко-католики завершують 17-річне спорудження модерного храму на Львівщині

«Усередині храм буде без розпису, ікони будуть підвісними, - розповів міський голова Ходорова Олег Коцовський. – Церкву ми почали будувати 17 років тому. Коли обговорювали проект, я пропонував архітектору – нехай це буде церква третього тисячоліття»
Спроектував храм у 1999 році відомий львівський архітектор Олександр Матвіїв, у доробку якого, зокрема, ще два відомих сакральних проекти у Львові – костел Матері Божої Неустанної помочі на вулиці Гетьмана Мазепи та храм УАПЦ на вулиці Пасічній. Архітектору не судилося побачити своє дітище – він помер 2006-го року.
Урочисто освятити храм планують вже наступного року – він носитиме ім’я Володимира та Ольги.
На початках не всі місцеві мешканці схвально ставилися до модерного вирішення архітектури храму. Однак із часом ідея, за словами міського голови, отримала підтримку в місті, і мешканці самі почали долучатися до фінансування проекту на рівні з церквою та благодійниками.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Купить надежные стальные двери Принтер зажевывает бумагу – решение проблемы В последний путь с достоинством Элитная косметика 3lab Увеличение отдачи бизнеса с программами BAS, «1С:Підприємство»

Публикации