Греко-католики відкрили на Донеччині центр соціальних послуг, а на Львівщині святкували 14-річчя реабцентру для алко- і наркозалежних

13.09.2018 18:56 15

Греко-католики відкрили на Донеччині центр соціальних послуг, а на Львівщині святкували 14-річчя реабцентру для алко- і наркозалежних

Серед послуг, що будуть надаватися в Центрі соціальної послуги «Простір дій» у Красногорівці (вул. Адміністративна, 3-А) вже найближчого часу, є послуги перукаря, швачки, фахівця з ремонту взуття, а також коворкінг-простір для проведення робочих зустрічей, семінарів і тренінгів.
На відкриття Центру та спілкування з громадою завітали директор "Карітасу" Запоріжжя отець Андрій Бухвак, менеджер проекту «Простір підтримки» "Карітасу України" Ксенія Буханець та локальний координатор проекту у Запоріжжі Наталя Аляб’єва.
«Сподіваюся, що це приміщення стане прихистком для всіх людей цього міста, для братерських організацій, які мають намір відбудувати Красногорівку, відновити інфраструктуру, вилікувати серця людей, що поранені війною», – зазначив отець Андрій, відкриваючи «Простір дій».
«Я дуже тішуся, що це місце створене для обміну ідеями, для реалізації проектів та потреб, і тут будуть проходити зустрічі, покликані активізувати місцеве населення, та продовжувати розвивати місто», – підкреслила менеджер проекту Ксенія Буханець.
Крім того, цими вихідними спільнота «Назарет» святкувала свій 14-й день народження. Подячну літургію очолив о. Ігор Козанкевич, директор БФ «Карітас СДЄ УГКЦ», а співслужителями були отці, які є в комісії «За тверезість».

Греко-католики відкрили на Донеччині центр соціальних послуг, а на Львівщині святкували 14-річчя реабцентру для алко- і наркозалежних

На службі Божій були родичі молодих людей, які проходять реабілітацію у ЗРЦ «Назарет», працівники БФ «Карітас», миряни. Охочі мали можливість приступити до таїнства покаяння, яке відбувалося на подвір’ї церкви.
«Звісно, відкривати реабілітаційний центр у лісі не зовсім логічно. У мене не було ні людей, ні досвіду, ні коштів, два роки ми були тут без світла, багато проблем було з відсутністю документів на будинки. Але я дякую Богові за те, що зміг змусити мислити зовсім по-іншому і добитися того, що є зараз», – каже о. Ігор Козанкевич, засновник ЗРЦ «Назарет».
Учасники мали нагоду поділитися своїми думками у спільній групі. Зокрема. молода подружня пара Анастасії і Миколи (імена змінені) приїхала на святкування з м. Пустомити. «Сім років пройшло відтоді, як мій чоловік проходив реабілітацію в центрі», - каже дружина. «Тішуся, що мене запросили на річницю, тут я зустрів своїх друзів, знайомих, поділився з ними про своє тверезе життя. Спільнота «Назарет» дуже змінила мене самого і моє ставлення до життя, тепер я зовсім інша людина. Дякую Богові, що зберіг моє життя», - поділився Микола.
На святкуванні були присутні представники Львівської архієпархії УГКЦ, Львівської обласної державної адміністрації, батьки, родичі тощо.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Мемориальные комплексы из гранита Печать книг в твердом переплете Сканер Argox AS-8000: компактное устройство для считывания штрих-кодов Греко-католицький священик ініціював клуб любителів-мотоциклістів і став членом Товариства байкерів-священиків Угорщини Где купить аттестат о полном среднем образовании

Публикации