Гості зі сходу України, з-закордону та «Піккардійська терція» – готується фестиваль «Коляда на Майзлях»

26.12.2017 14:43 3

Гості зі сходу України, з-закордону та «Піккардійська терція» – готується фестиваль «Коляда на Майзлях»

З 8 до 14 січня в Івано-Франківську на парафії Царя Христа відбуватиметься фестиваль «Коляда на Майзлях».

Фестиваль традиційний, відбувається протягом не одного року і щоразу його учасниками та гостями стають аматорські та професійні колективи з різних куточків України та зарубіжжя.

Як розповідають організатори, цього разу на Різдво на фестиваль до Івано-Франківська приїдуть цікаві колективи зі сходу – міст Попасна та Волноваха та закордонні гості – з Польщі, Прибалтики, Румунії.

Колоритом вразять автентичні гуцульські колективи, які покажуть свій рідкісний «плєс».

«Це свято вийшло далеко за межі нашої Архієпархії та стало також міжконфесійним, – ділиться митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин) УГКЦ. – Маємо найрізноманітніші колективи і ніякого поділу на схід і захід. Віддаємо гарну пошану святу Різдва і ніби відкриваємо часину Раю».

«Спеціальними гостями фестивалю стане хор віри євангельської, - додає настоятель парафії Царя Христа о. Йосафат Хаймик ЧСВВ. – Також, звичайно, вокальна формація «Піккардійська терція», яка виступатиме на концертах протягом трьох днів».

Розпочнеться Різдвяний фестиваль «Коляда на Майзлях» 8 січня Архиєрейською Літургією, яку очолить митрополит Володимир (Війтишин). Далі відбуватимуться концертні програми на різних майданчиках – Вічевому майдані в центрі Івано-Франківська та у приміщенні храму Царя Христа на Майзлях.

Завершиться свято 14 січня гала-концертом та спільною колядою у храмі та біля нього. Про це інформує кореспондент РІСУ Наталія Палій.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religion_and_culture/69521/

Следующая новость
Предыдущая новость

Широкий ассортимент качественного зуботехнического оборудования Бани и сауны в Запорожье Психолог, который поможет вам в разных ситуациях Сифоны для душевых Как играть в мобильное казино: подробности

Публикации