Головний рабин України закликав міжнародну спільноту допомогти у звільненні Сенцова

02.07.2018 12:04 3

Головний рабин України закликав міжнародну спільноту допомогти у звільненні Сенцова

Головний рабин України й міста Києва Яків Дов Блайх закликав міжнародну спільноту допомогти у звільненні з російської в'язниці засудженого українського режисера Олега Сенцова. Про це йдеться у відеозверненні, оприлюдненому на YouTube-каналі Free Sentsov, інформує "Гордон".

Блайх заявив, що Сенцов схожий на "в'язнів совісті", які не падали духом.

"Здійснюймо міжнародний тиск, щоб Росія не йшла далі шляхом СРСР і дотримувалася законів міжнародного права. Працюймо разом, щоб звільнити Сенцова й усіх політв'язнів у Росії", – заявив рабин.

Режисера було засуджено у РФ до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року. Російський суд визнав його винним у створенні в Криму терористичної спільноти і керівництві нею, спробі придбання вибухових пристроїв і незаконному зберіганні вогнепальної зброї та боєприпасів, двох терористичних актах та підготовці ще одного теракту. Сенцов своєї провини не визнав.

14 травня 2018 року режисер оголосив безстрокове голодування в колонії міста Лабитнангі Тюменської області. Він висунув вимогу звільнити 64 українських політв'язнів, але себе до списку не заніс.

21 червня адвокат політв'язня Дмитро Дінзе повідомив, що в Сенцова проблеми із серцем і нирками. Він схуд на 13 кілограмів, але відмовляється припиняти голодування. До режисера не допустили українського омбудсмена Людмилу Денісову/

26 червня генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд подав офіційне прохання президенту РФ Володимиру Путіну про помилування Сенцова. Але в Кремлі пояснили, що лист Ягланда не може бути підставою для такого заходу.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/71676/

Следующая новость
Предыдущая новость

Купівля, продаж та оренда землі в Україні Глава УПЦ КП обговорив з владою Буковини державно-церковні стосунки Быстрая накрутка лайков в ВК Курс валют – выгодный обмен в Днепре Объявлен кастинг участников мюзикла «Лютер», который состоится в Украине

Публикации