Головний рабин Моше Асман пропонує "покарати Польщу" - перенести до України "Марш живих"

05.02.2018 22:35 9

Головний рабин Моше Асман пропонує

Провідні країни світу вирішують, як відповісти на прийняття у Польщі поправок до закону про Інститут національної пам'яті. Він передбачає кримінальну відповідальність за заперечення злочинів українських націоналістів та за використання виразу "польські табори смерті".

Моше Асман, головний рабин України, очільник Всеукраїнського конгресу юдейських релігійних громад у відкритому листі до Нафталі Беннета, міністра освіти Ізраїлю, закликав припинити візити школярів до Польщі на міжнародний "Марш живих". Натомість перенести його в Україну. Про це пише Gazeta ua з посланням на The Jerusalem Post.

Він переконаний, що такий крок "покарає Польщу". Адже в цьому випадку вона втратить десятки мільйонів доларів, які в ході зазначених заходів витрачає там ізраїльська молодь.

Асман також наголосив, що в Україні є безліч місць, де можна було б провести заходи "Маршу живих".

"В Україні багато місць, які підходять для "Маршу живих": Бабин Яр у Києві, Дробицький Яр у Харкові, Янівський концтабір у Львові і десятки інших місць, де євреї страждали і були знищені під час трагічних подій", – написав він.

Рабин зазначив, що антисемітизм проти єврейських громад та інституцій у Польщі викликає серйозну стурбованість. Вважає, що закон, який забороняє фразу "польські табори смерті", є антисемітським і спрямований на те, щоб "змусити мовчати історію і очевидців Голокосту".

На "Марш живих" до Польщі і в Ізраїль у рамках вивчення історії Голокосту з'їжджається єврейська молодь з різних країн світу.

Зміни до закону про Інститут національної пам'яті Польщі не дозволять перекладати провину за злочини проти євреїв на невинних людей. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. "Табори, де вбили мільйони євреїв, були не польські. Ми розуміємо емоції Ізраїлю. Потрібно шукати шляхи, щоб розповісти нашу спільну, часто складну історію", - наголосив Моравецький.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/ukraine_and_world/international_relations/69979/

Следующая новость
Предыдущая новость

Основные преимущества проверки на полиграфе Митрополит Онуфрій видав циркуляр про особливе молитовне правило всім вірянам УПЦ Реклама и эффективное развитие интернет ресурсов Як оцінити якість деревини до електронних торгів Заказать шахтный котел хорошего качества

Публикации