Глави УГКЦ та УАПЦ дійшли висновку, що «процеси, які ведуть до об’єднання українського православ’я не мають ставати причиною напруження»

29.11.2018 2:21 9

Глави УГКЦ та УАПЦ дійшли висновку, що «процеси, які ведуть до об’єднання українського православ’я не мають ставати причиною напруження»

Галицьке Євангеліє - унікальна пам’ятка української домонгольської доби, яка свідчить про спільне коріння всіх спадкоємців єдиної Київської Церкви. Тому глава УГКЦ переконаний, що вона має бути в кожного з предстоятелів колись єдиної Київської Церкви Володимирового Хрещення. 26 листопада він подарував один примірник Євангелії патріарху Філарету, а тепер — митрополиту Макарієві.
При цій нагоді співрозмовники обговорили сучасні суспільно-церковні події, які відбуваються в Україні. Зокрема, ішлося про важливість збереження міжконфесійного миру загалом та всіма частинами колись єдиної Київської Церкви зокрема. Було наголошено, що недопустимі будь-які дії з боку духовенства чи мирян обох Церков, які б свідчили про зверхнє ставлення одне до одного.
«Усі ті процеси, які ведуть до об’єднання українського православ’я, є позитивними, але вони не мають ставати причиною напруження у стосунках УАПЦ і УГКЦ», — наголосили співрозмовники.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Велпатасвир в составе индийских препаратов помогает в борьбе с ВГС всех генотипов Невероятная история Арслана Джумаева, переехавшего из Туркменистана в США Мінюст затвердив положення про Душпастирську раду з питань релігійної опіки в пенітенціарній системі ккраїни Тысячи люстр на одном сайте Игровые автоматы Super Slots для начинающих и профессионалов

Публикации