Глава УПЦ КП провів зустріч з керівниками Вінниччини та відвідав штаб командування Повітряних Сил ЗСУ

10.10.2017 12:13 18

Глава УПЦ КП провів зустріч з керівниками Вінниччини та відвідав штаб командування Повітряних Сил ЗСУ

У зустрічі з главою УПЦ КП взяли участь голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова Вінницької обласної ради Анатолій Олійник, Вінницький міський голова Сергій Моргунов, заступник голови Вінницької ОДА Олександр Крученюк, начальник управління у справах національностей і релігій облдержадміністрації Ігор Салецький, депутат Вінницької обласної Ради Тарас Кобець.
Голова облдержадміністрації відзначив, що для Вінниччини візит патріарха є великою честю, відтак ознайомив його із загальною соціально-економічною та культурною ситуацією в регіоні. Під час зустрічі патріарх Філарет обговорив з керівниками області та міста суспільно-політичну ситуацію в державі, а також торкнувся духовної складової життя українців.
«Ми, насамперед, не повинні забувати про Бога: що Бог керує всім, а ми – в Його руках», - наголосив предстоятель УПЦ КП.
Голова обласної державної адміністрації зазначив, що в процесі розбудови держави кожен громадянин повинен починати, в першу чергу, із себе. «Ми сьогодні перебуваємо на історичному зламі. І Бог дає нам дуже великий шанс побудувати нову, сучасну, демократичну, європейську Україну, з новими цінностями. Але кожен має зрозуміти, що ми повинні почати з себе, зі свого усвідомлення причетності до того, що Україна – не щось абстрактне: це всі ми», - підкреслив Валерій Коровій.
Також під час зустрічі керівник ОДА у присутності патріарха вручив архієпископу Вінницькому і Брацлавському Михаїлу почесну грамоту обласної державної адміністрації та обласної ради - за вагомий внесок у справу відродження Церкви, розбудову держави та відродження духовності українського народу, а також збереження на Вінниччині міжконфесійного миру, злагоди та порозуміння.
Після обговорення різних питань керівники області, міста та патріарх обмінялися пам’ятними подарунками.
Під час перебування у м. Вінниці владика нагородив начальника управління Служби безпеки України у Вінницькій області генерал-майора Володимира Пахнюка - орденом святого Володимира Великого ІІІ ступеня, командира в/ч 3008 НГУ полковника Сергія Мамченка - орденом святого Володимира Великого ІІІ ступеня, заступника голови Вінницької ОДА Олександра Крученюка - орденом святителя Миколая Чудотворця.
Патріарх Філарет також відвідав штаб командування Повітряних Сил Збройних Сил України. Його зустрів командувач Повітряних Сил ЗСУ генерал-полковник Сергій Дроздов.
У вітальному слові генерал подякував патріарху за його візит до штабу та за ту підтримку, яку УПЦ Київського Патріархату надає Збройним Силам України.
Потім з архіпастирським словом до військовослужбовців звернувся патріарх Філарет, після якого нагородив командувача Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-полковника Сергія Дроздова орденом святого Володимира Великого ІІІ ступеня. Церковні нагороди з рук предстоятеля отримала й низка офіцерів.
На молитовну згадку і благословення предстоятель Київського Патріархату подарував військовим ікону архістратига Михаїла.
Далі патріарх Філарет звершив освячення військових прапорів Повітряних Сил Збройних Сил України, а архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір окропив особовий склад святою водою.
Після цього предстоятель Київського Патріархату звершив чин освячення наріжного каменя та закладення пам’ятної капсули в підмурок каплиці на честь архістратига Михаїла.
На Алеї слави героїв патріарх Філарет звершив панахиду за загиблими воїнами та взяв участь у покладанні квітів до Меморіалу слави.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Вячеслав Кантор - защитник всего человечества Портал для яркого и незабываемого отдыха Сеялка точного высева - профессиональный инструмент для посева Новинки кино 2018 года в онлайн кинотеатрах Актуальні вакансії для водіїв у Києві

Публикации