Глава УПЦ КП прийняв делегацію капеланської служби Збройних сил Канади, до складу якої увійшов глава УПЦ в Канаді

13.07.2018 15:25 3

Глава УПЦ КП прийняв делегацію капеланської служби Збройних сил Канади, до складу якої увійшов глава УПЦ в Канаді

Сторони обговорили перебіг подій, пов’язаних з визнанням автокефалії Української Церкви та питання розвитку інституту капеланського служіння в Україні і можливе сприяння в цьому канадських капеланів. Йшлося також про організацію спільних заходів та навчальних програм, покликаних забезпечити ефективний обмін досвідом між капеланами України і Канади.
У підсумку було погоджено, що інститут капеланського служіння потребує неабиякої уваги, адже є важливою ланкою підтримки військовослужбовців не лише в Україні, а й в арміях країн членів НАТО і особливо гостро це виявляється в умовах бойових дій. З огляду на це патріарх Філарет зазначив, що Збройні сили Украъни відчули наявність і підтримку капеланів, переважну більшість з яких складає духовенство Київського Патріархату.
На зустрічі також був присутній голова Інформаційного управління Київської Патріархії архієпископ Євстратій (Зоря).

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Скупка и оценка антиквариата Екс-депутат Житомирської міськради під виглядом клірика вимагає з людей гроші Кофе в зернах - удовольствие в каждой чашке Выбираем оборудование для салона красоты Куда лучше отправиться отдыхать туром?

Публикации